«Τρίποντο» κατά των διακρίσεων στο κλειστό της Πεύκης από τον Όμιλο για την UNESCO Β.Π.
Αθλητισμός

«Τρίποντο» κατά των διακρίσεων στο κλειστό της Πεύκης από τον Όμιλο για την UNESCO Β.Π.

Στις αληθινές και διαχρονικές αξίες του αθλητικού πνεύματος ήταν αφιερωμένη η πετυχημένη κοινωνική και εκπαιδευτική συνδιοργάνωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, μαζί με τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο και τον Α.Ο. Πεύκης. Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Λυκόβρυσης, που κατέκλυσαν το Γυμναστήριο Πεύκης, παρακολούθησαν έναν ξεχωριστό φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων, όπου κυριάρχησε το «ευ αγωνίζεσθαι» και στάλθηκαν μηνύματα κατά των διακρίσεων, των αποκλεισμών και τον στερεοτύπων, οποιασδήποτε μορφής.

Επιδείξεις χορού και πρόγραμμα τραμπολίνο στις ξεχωριστές στιγμές της διοργάνωσης.

Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, υποδέχτηκε τους μαθητές και τους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα του Ομίλου και έδωσε, μέσα από τον χαιρετισμό της, το ιδιαίτερο στίγμα που συμβολίζει η πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας τα εξής: «Στον Αθλητισμό είμαστε όλοι ισότιμοι. Δεν υπάρχουν διακρίσεις, στερεότυπα και αποκλεισμοί. Όλοι μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές, να διακριθούμε, αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας».

Η κ. Πατούλη, απευθυνόμενη στα παιδιά, μίλησε για τις υπέρτατες αξίες του Αθλητισμού, αλλά και τα κίνητρα που μπορεί να δώσει στη ζωή τους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το “ευ αγωνίζεσθαι” είναι το σύνθημα που ένωσε σήμερα τις προσπάθειες του Ομίλου για την UNESCO Β.Π., αλλά και όλων των συμμετεχόντων. Ο Αθλητισμός δίνει κίνητρα, προσφέρει ερεθίσματα και πάνω απ’ όλα προωθεί υγιή πρότυπα συμπεριφοράς σε όλους μας και κυρίως σε εσάς, τους νέους, συμβάλλοντας στη διάπλαση της προσωπικότητάς σας. Αυτό θέλουμε σήμερα να αποκομίσετε. Να δείτε τις πραγματικές αξίες που πηγάζουν από τον Αθλητισμό και να τις αξιοποιήσετε σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Να εμπνευστείτε από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές, οι οποίοι σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, βάζοντας την προσωπική τους σφραγίδα την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Να δείτε το δικό τους παράδειγμα ως κίνητρο για τις δικές σας στοχεύσεις. Έτσι μπορείτε να χτίσετε το αύριο. Μέσα από αληθινές αξίες. Και ο Αθλητισμός είναι αληθινή ΑΞΙΑ ΖΩΗΣ».

.

Η έναρξη της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ενθουσιασμού και υπό το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, καθώς αθλητές της Εθνικής ομάδας τραμπολίνο και του Α.Ο. Αστέρας Πεύκης, που διακρίθηκαν πρόσφατα στο 26ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τραμπολίνο, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, παρουσίασαν ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της αθλητικής γιορτής έγιναν ειδικές βραβεύσεις αθλητών και σωματείων για την προσφορά τους στο «ευ αγωνίζεσθαι. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. απένειμε τιμητική διάκριση στην πρωταθλήτρια του τραμπολίνο Λίλα Κασάπογλου, στον διεθνή Έλληνα καλαθοσφαιριστή Θοδωρή Παπαλουκά και στον κορυφαίο Έλληνα προπονητή Γιάννη Ιωαννίδη.

.

Παράλληλα, τιμητικές διακρίσεις απένειμαν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ Δημήτρης Κατραμάδος στον αθλητή τραμπολίνου του Α.Ο. Αστέρας Πεύκης Δημ. Μακρή, η υπεύθυνη Κοινωνικών Σχέσεων και «ευ αγωνίζεσθαι» του Ομίλου, Κυριακή Κανιού-Αναστασιάδη, στην αθλήτρια του Α.Ο. Αστέρας Πεύκης και χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναστασία Παπαδημητρίου και η ταμίας του Ομίλου, Αναστασία Χρόνη, στην προπονήτρια του Αστέρα Βαρβάρα Βοϊβόδα.

.

Επίσης απονομή βραβείου έγινε στον διεθνή καλαθοσφαιριστή Κώστα Τσαρτσαρή, που αντιπροσώπευε τον Σύλλογο των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, από τον πρόεδρο του Α.Ο. Λυκόβρυσης, Κώστα Διαμάντη. Στον πρόεδρο του Α.Ο. Πεύκης, Θοδωρή Μακρυνιώτη, αλλά και στους προπονητές του Συλλόγου, τιμητική διάκριση απένειμε ο διευθυντής του Λυκείου Λυκόβρυσης και πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ιωάννης Μαρμαγγιόλης.

.

Τέλος, τον πρόεδρο της ΟΣΕΚΑ, Τάκη Καλούδη, βράβευσε η υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Λυκόβρυσης, Παπαδοπούλου Νικολίτσα. Ο κ. Καλούδης, από την πλευρά του, πρόσφερε τιμητική πλακέτα στην πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Β.Π., μεταφέροντας τις ευχαριστίες όλων των μελών της Ομοσπονδίας.

Το «παρών» στην ξεχωριστή αυτή αθλητική διοργάνωση έδωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Β’ Αθήνας και μέλος της ομάδας μπάσκετ της Βουλής των Ελλήνων Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκαν μουσικοχορευτικά δρώμενα από τη Σχολή Χορού της κ. Φιλιώς Καρατζά, «Rose Karra».

Την παρουσίαση της διοργάνωσης έκανε ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet