Ερώτημα Ενότητας για τη στέγαση υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Β.Τ. στον Παράδεισο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ερώτημα Ενότητας για τη στέγαση υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Β.Τ. στον Παράδεισο Αμαρουσίου

Ερώτημα προς τη δημοτική Αρχή σχετικά με τις ενέργειες που σκοπεύει να κάνει προκειμένου να αποτρέψει τη στέγαση των υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Βορείου Τομέα Αθηνών στον «πολεοδομικά υπερ-κορεσμένο» Παράδεισο Αμαρουσίου κατέθεσαν την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Λευτέρης Μαγιάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ίδιας παράταξης Αικατερίνη Ψάλτη και Πέτρος Κούκουζας.

Στο ερώτημά τους οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν:

Με την απόφαση της 852/2017 στις 17-4-2017 (ΑΔΑ: ΩΥΧΝ7Λ7-ΚΟΧ) η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν δημοπρασίας, αποφάσισε τη μίσθωση ακινήτων επί της Λεωφόρου Κηφισίας 18 και Γκύζη (Κτήριο 1), συνολικής μικτής επιφάνειας 1.110,32 τ.μ. και Λεωφόρου Κηφισίας 20 και Γκύζη (Κτήριο 2), συνολικής μικτής επιφάνειας 3.149,96 τ.μ. στον Παράδεισο Αμαρουσίου, ήτοι συνολικής μικτής επιφάνειας 4.260,28 τ.μ., έναντι συνολικού μηνιαίου μισθώματος 39.000€, για τη στέγαση των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Τα γραφεία επρόκειτο να παραδοθούν στην Περιφέρεια Αττικής την 30-4-2018.

Με δεδομένο ότι:

1. Η περιοχή που ευρίσκονται τα ανωτέρω ακίνητα (Παράδεισος Αμαρουσίου) είναι πολεοδομικά υπερκορεσμένη και επιβαρυμένη κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά λόγω:

  • Συσσώρευσης πολλών υπερτοπικών χρήσεων επί της Λεωφόρου Κηφισίας.
  • Έλλειψης δρόμων και πεζοδρομίων επαρκούς πλάτους.
  • Έλλειψης ελεύθερων χώρων στάθμευσης και παράνομης στάθμευσης εντός περιοχών αμιγούς κατοικίας.

2. Η επισκεψιμότητα των πολιτών από τους 12 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας στις Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας είναι μεγάλη και η πρόσβασή τους  δεν εξυπηρετείται από μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό ΗΣΑΠ).

3. Ο πλησιέστερος σταθμός του Προαστιακού απέχει πάνω από ένα χιλιόμετρο.

4. Είναι πλησίον περιοχών αμιγούς κατοικίας στις  οποίες η καθημερινότητα και η υγεία των κατοίκων θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο από ό,τι είναι σήμερα.

5. Οικοδομείται ήδη στη γειτονική περιοχή και είναι στο στάδιο της αποπεράτωσης νέο κτήριο γραφείων συνολικής επιφανείας 5.000 τ.μ.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή

1. Πόσες είναι οι προβλεπόμενες από την οικοδομική άδεια υπόγειες θέσεις στάθμευσης για κάθε κτήριο ξεχωριστά.

2. Έχει διενεργηθεί πρόσφατα αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης και στα δύο κτήρια.

3. Γνώριζε οτιδήποτε σχετικό με τις ενέργειες της Περιφέρειας για τη μεταφορά των γραφείων της Αντιπεριφέρειας.

4. Σκοπεύει να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να αποτραπεί η στέγαση των Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας για να μην επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα ζωής των κατοίκων των παρακείμενων περιοχών αμιγούς κατοικίας.

5. Έχει εκπονήσει οποιαδήποτε μελέτη για να προσδιορίσει το έλλειμμα θέσεων στάθμευσης στην περιοχή.

6. Ποια πρόσθετα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων από την τεράστια κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική επιβάρυνση που έχει υποστεί η περιοχή σκοπεύει να λάβει η διοίκηση με δεδομένα:

  • Τη σχεδιαζόμενη μεταφορά του υπουργείου Υποδομών σε παρακείμενο κτήριο (Κέντρο Γραπτού Τύπου).
  • Την πιθανή μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας επί της Λ. Κηφισίας, όπισθεν των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων στην περιοχή Αγ. Φιλοθέης (κτήμα Δηλαβέρη).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet