«Κολυμβητήριο – Δεν Πάει Άλλο»: Αναμένουμε το πάρκο – «πνεύμονα» πρασίνου
Κοινωνία

«Κολυμβητήριο – Δεν Πάει Άλλο»: Αναμένουμε το πάρκο – «πνεύμονα» πρασίνου

Επιστολή στον δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής απέστειλαν τα μέλη της επιτροπής «Κολυμβητήριο – Δεν Πάει Άλλο», ζητώντας να υλοποιηθεί η δέσμευση για δημιουργία μικρού πάρκου – «πνεύμονα» πρασίνου στην περιοχή και να απαγορευθεί η στάθμευση φορτηγών από τη λαϊκή στον χώρου του «κολυμβητηρίου».

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι που συμμετέχουν στην επιτροπή σημειώνουν στην επιστολή τους:

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Αγαπητά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με το «κολυμβητήριο» θέλουμε να σας καταθέσουμε τις απόψεις της επιτροπής μας «Κολυμβητήριο – Δεν Πάει Άλλο».

Πρώτα τα …καλά:

1. Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε για την εξαιρετική περίφραξη, η οποία αποδεικνύεται ως τώρα ιδιαίτερα ανθεκτική στον καιρό και στα grafity. Σας πληροφορούμε ότι δεν υπάρχει πουθενά σκίσιμο ή άλλη ζημιά και πιστοποιούμε την άριστη κατάσταση της λινάτσας. Περιφρουρούμε την αισθητική της και με δική μας πρωτοβουλία κατεβάζουμε οποιεσδήποτε διαφημιστικές ταμπέλες τύπου «Σπίτια Σκύλων από 20 euro».
2. Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε για την κατασκευή των περιμετρικών πεζοδρομίων. 
3. Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε για τη δενδροφύτευση (1 δένδρο) και πότισμα στη γωνία Ηπείρου & Μεγάλου Αλεξάνδρου.
4. Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε για το βάψιμο του ανατολικού τοίχου, την τοποθέτηση 3 παγκακίων, κάδου απορριμάτων και τον φωτισμό στην πλευρά της Μακεδονίας.

Όλα τα παραπάνω έχουν δώσει μια εντελώς νέα αισθητική στον χώρο.

Πλην όμως:
5. Ο χώρος ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει χρήση και οι μόνοι που τον χρησιμοποιούν τακτικά είναι οι λαϊκατζήδες, παρκάροντας φορτηγά κάθε Παρασκευή. Αλήθεια, γιατί έπαψε να κλειδώνει ο χώρος, όπως στην αρχή; Είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι το θέμα έχει λυθεί. 
6. Αναμένουμε την υλοποίηση της δημόσιας δέσμευσης του δημάρχου για τη δημιουργία ενός μικρού πάρκου – «πνεύμονα» πρασίνου, με τη φύτευση δένδρων και απλή διαμόρφωση παιδικής χαράς, ανεξάρτητα από την πορεία της μελέτης για το Κολυμβητήριο. Παρακαλούμε ενημερώστε μας για το χρονοδιάγραμμα και θεωρήστε δεδομένη τη συνεισφορά μας στις εργασίες, εάν ζητηθεί.

Η Επιτροπή μας θα συνεχίσει το έργο της μέχρι την τελική διαμόρφωση του χώρου έμπροσθεν του «Κολυμβητηρίου» και την ουσιαστική χρήση του από τους περίοικους. Ως εκ τούτου, έχουμε αποφασίσει ότι εάν δεν υλοποιηθεί άμεσα η δημιουργία του μικρού πάρκου – «πνεύμονα» πρασίνου, να διοργανώσουμε δράση το Φθινόπωρο με κάλεσμα κατοίκων για δεντροφύτευση.

Με εκτίμηση

Η επιτροπή «Κολυμβητήριο – Δεν πάει άλλο»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet