Ισχυρή χαλαζόπτωση σε Τρίκαλα και Καρδίτσα – Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες
Κοινωνία

Ισχυρή χαλαζόπτωση σε Τρίκαλα και Καρδίτσα – Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες

Μεγάλες σε έκταση είναι οι ζημιές που προκάλεσε ισχυρή χαλαζόπτωση σε περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, βυθίζοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Έχουν πληγεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, κηπευτικά, τριφύλλι, σιτηρά, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και σε οπωροφόρα δένδρα. Στον Νομό Τρικάλων έχουν πληγεί τα χωριά που βρίσκονται στα ριζά του όρους Κόζιακα και ανήκουν τόσο στον Δήμο Πύλης, όσο και στον Δήμο Τρικκαίων.

Όσον αφορά στον Νομό Καρδίτσας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός, σημείωσε ότι η ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο σύνολο των καλλιεργειών, πλήττοντας τα χωριά Κρυοπηγή, Ξηρόκαμπος, Πευκόφυτο, Ανθοχώρι, Πορτή, Δρακότρυπα και Βατσουνιά.

Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το χαλάζι έπληξε καλλιέργειες με οπωροφόρα δένδρα και κηπευτικά, σε τμήματα του Κρυονερίου και μεγάλα τμήματα της Κερασιάς.

Η προϊσταμένη Φυτικής Παραγωγής ΕΛΓΑ Νομού Τρικάλων, Χριστίνα Τσιλούλη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι παραγωγοί οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημιές. Μέσα σε 48 ώρες, τόνισε, θα πρέπει να πάνε στους ανταποκριτές στις αντίστοιχες Τοπικές Κοινότητες που σημειώθηκε χαλαζόπτωση, προκειμένου να γίνει αναγγελία της ζημιάς.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet