Γ. Πατούλης: Χρειαζόμαστε ένα άλλο κράτος, κι όχι απλώς ένα άλλο εκλογικό σύστημα
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Χρειαζόμαστε ένα άλλο κράτος, κι όχι απλώς ένα άλλο εκλογικό σύστημα

Με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, στην Αυγή της Κυριακής, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συνέντευξη του κ. Σκουρλέτη στην Αυγή της Κυριακής αναδεικνύει τη διαφορά αντίληψης που έχουμε σχετικά με τις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες της Πατρίδας μας.

»Ο κ. Σκουρλέτης θεωρεί μεγάλη μεταρρύθμιση την αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Εμείς θεωρούμε μεταρρύθμιση την αλλαγή μοντέλου λειτουργίας του Κράτους.

»Ο κ. Σκουρλέτης θεωρεί ότι έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να προωθήσουμε τη μεταρρύθμιση σε βάθος χρόνων. Εμείς πιστεύουμε ότι έπρεπε να έχει γίνει χτες.

»Στο μόνο που τελικά συμφωνούμε είναι ότι δεν αρκεί ο χρόνος διαβούλευσης που έχουμε στη διάθεσή μας ως τις 15 Μαΐου, για να συζητήσουμε διεξοδικά έναν τόσο σοβαρό νομοσχέδιο. Ελπίζω πραγματικά να εννοεί ότι θα υπάρξει διαβούλευση τουλάχιστον δύο μηνών.

»Σε κάθε περίπτωση, εμείς επιμένουμε ότι η Ελλάδα και η Αυτοδιοίκηση χρειάζονται ένα άλλο Κράτος, κι όχι απλώς ένα άλλο εκλογικό σύστημα.

»Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικές που να υπηρετούν την απλή λογική κι όχι απλή αναλογική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet