«Καθαρά» όλα τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία
Κοινωνία

«Καθαρά» όλα τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Κανένα σχολείο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, σύμφωνα με τις σχετικές μετρήσεις που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα το επιστημονικό συνεργείο του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των πόλεων, σε μια συνεργασία με τη δημοτική Αρχή της πόλης.

Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών και δικτύων, καθώς και ειδικοί ραδιοηλεκτρολόγοι, γύρισαν όλα τα σχολεία του Ηρακλείου (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), μετρώντας τη στάθμη ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας εντός και πέριξ των σχολικών κτηρίων, διαπιστώνοντας ότι σε κανένα από αυτά δεν υπερβαίνεται (αντίθετα είναι κατά πολύ χαμηλότερο) το επιτρεπτό όριο.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται στο πόρισμα της έρευνας:

«Με βάση τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις μετρήσεις και τα όσα έχουν καθοριστεί στις παραγράφους 9 και 10 (κατά περίπτωση) του άρθρου 31 του Νόμου 4070 (ΦΕΚ 82/Α/10.4.2012) με θέμα “Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις” και στα άρθρα 2-4 της υπ’ αριθ. 53571/3839 (ΦΕΚ 1105/Β/6-9-2000) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Υγείας και Πρόνοιας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, με θέμα “Μέτρα προφύλαξης του κοινού από την λειτουργία κεραιών εγκατεστημένων στην ξηρά”, συνάγονται τα ακόλουθα συμπεράσματα: Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των μετρήσεων συμπεραίνουμε ότι όλες οι καταγεγραμμένες τιμές της πυκνότητας ροής ισχύος και της έντασης ηλεκτρικού πεδίου είναι κάτω από τα όρια αναφοράς που καθορίζονται από τον Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ 82/Α/10.04.2012).

»Εν κατακλείδι μπορεί να αναφερθεί ότι σε κανένα από τα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις δεν παρουσιάζεται υπέρβαση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας».

Την έκθεση με τα αποτελέσματα των μετρήσεων παρέδωσαν στον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο, o πρόεδρος του ΣΒΑΠ, Γιώργος Κουράσης, και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, Παύλος Καμάρας, στο περιθώριο συνάντησής τους στο δημαρχείο Ηρακλείου.

«Η τεχνολογία έχει χίλια καλά, όμως και κάποιες παρενέργειες. Ανάμεσα σε αυτές και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από πηγές όπως οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Για να χαρούμε τα οφέλη των νέων τεχνολογικών μέσων πρέπει να έχουμε υπό έλεγχο αυτές τις παρενέργειες και να επεμβαίνουμε όπου τα όρια ξεπερνιούνται. Ευτυχώς, στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής έχουμε θωρακίσει την πόλη και κυρίως τα σχολεία μας, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει και η έρευνα που πραγματοποιήσαμε με τον ΣΒΑΠ», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν σύντομα και σε νέες μετρήσεις και σε επιπλέον στρατηγικά σημεία της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet