Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για την προμήθεια πινάκων διδασκαλίας
Κοινωνία

Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για την προμήθεια πινάκων διδασκαλίας

Έκτακτη επιχορήγηση 50.000 ευρώ προς τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2018. Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε ποσό 30.000,00 ευρώ για τη Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης και  20.000,00 ευρώ για τη Σχολική Επιτροπή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, για την αγορά λευκών πινάκων που θα αντικαταστήσουν τους μαυροπίνακες στις αίθουσες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου. Επίσης, πρόκειται να γίνει προμήθεια φορητών συστημάτων διαδραστικού πίνακα, προκειμένου να γίνεται και τέτοια χρήση, όπου κρίνεται σκόπιμο.

Οι Σχολικές Επιτροπές προχώρησαν, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, σε αυτή την πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου, ενώ όλοι οι πίνακες που θα τοποθετηθούν είναι λευκής πορσελάνης, μαγνητικοί και με εγγύηση από 20 ως 25 χρόνια.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί περνάμε από την εποχή του μαυροπίνακα σε μια νέα εποχή για τα σχολεία του Δήμου μας. Η νέα γενιά αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή. Για αυτόν τον λόγο οι Σχολικές μας Επιτροπές βρίσκονται σε στενή συνεργασία με την Ένωση Γονέων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Για αυτόν τον λόγο αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας όπου είναι δυνατόν.

»Στη νέα μελέτη για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων προχωράμε στην ενσύρματη δικτύωση κάθε σχολικής αίθουσας ώστε να έχουν πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του διαδικτύου με υψηλές ταχύτητες VDSL. Ο σκοπός μας είναι κάθε μέρα τα σχολικά μας συγκροτήματα να γίνονται καλύτερα και σε αυτή την προσπάθεια δεν φειδόμαστε ούτε πόρων ούτε κόπων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet