Μ. Πατούλη-Σταυράκη: 8 ερωτήματα αναμένουν απαντήσεις από τη διοίκηση Μαυρίδη
Κοινωνία

Μ. Πατούλη-Σταυράκη: 8 ερωτήματα αναμένουν απαντήσεις από τη διοίκηση Μαυρίδη

Οκτώ ερωτήματα έθεσε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη προς τη διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την Τρίτη 8 Μαΐου 2018.

Τα ερωτήματα αφορούν στο τροχαίο ατύχημα με απορριμματοφόρο του Δήμου, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να χάσει τη ζωή του εργαζόμενος του Δήμου, σε ζητήματα ασφάλειας και υγείας των μαθητών στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης και σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα επιτρέπει τη δωρεάν πρόσβαση πολιτών στο Διαδίκτυο, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση της συμβούλου:

8 ερωτήματα αναμένουν απαντήσεις από τη διοίκηση Μαυρίδη
Ποια θέματα έθεσε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μ. Πατούλη-Σταυράκη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τρίτη 8 Μαΐου 2018, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη έθεσε προς τη διοίκηση σειρά ερωτημάτων που άπτονται σημαντικών θεμάτων που αφορούν στον Δήμο.

Στη συνέχεια αναφέρονται τα ερωτήματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση του Σώματος από την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο, τα οποία και δεν έλαβαν καμιά απάντηση εκ μέρους της δημοτικής Αρχής, κάτι που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συμβεί τις επόμενες μέρες, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες.

Τροχαίο δυστύχημα με απορριμματοφόρο του Δήμου

Πρόσφατα, στον Δήμο Τήνου συνέβη ένα ακόμη τραγικό ατύχημα, όταν απορριμματοφόρο όχημα έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας. Το συμβάν αυτομάτως φέρνει στον νου μας το δυστύχημα που είχαμε κι εμείς στον Δήμο μας, με την απώλεια του Ηλία Ζαγοριανάκου.

Θα ήθελα να ρωτήσω τη διοίκηση του Δήμου;

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή στον εργαζόμενο του Δήμου μας;

2. Ποια μέτρα έχουν ληφθεί, με βάση και τις καταγγελίες του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης, προκειμένου να μην θρηνήσουμε στο μέλλον και νέα θύματα;

Ζητήματα ασφάλειας και υγείας στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης

Στις 20 Μαρτίου 2018 είχα ενημερώσει τη διοίκηση ότι το οικόπεδο του Δήμου που βρίσκεται παραπλεύρως του Γυμνασίου Λυκόβρυσης έχει μετατραπεί σε μικρή «χωματερή», εγκυμονώντας κινδύνους για την υγεία των μαθητών. Η δε συσσώρευση ξερών κλαδιών μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποτελέσει αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς, καθώς μάλιστα βρισκόμαστε ήδη σε αντιπυρική περίοδο.

Επίσης, δίπλα από το σχολείο παραμένει πάνω από έξι μήνες εγκαταλελειμμένο όχημα, το οποίο είναι προσβάσιμο στους μαθητές, με ό,τι κινδύνους μπορεί να δημιουργήσει αυτό.

Επίσης, ο δρόμος στην είσοδο του σχολείου επί της Θησέως, που είναι διπλής κατεύθυνσης, έχει ελλιπή σήμανση που να ενημερώνει τους οδηγούς ότι προσεγγίζουν σε σχολικό συγκρότημα, ενώ υπάρχουν φορτηγά που εξυπηρετούν παρακείμενη μεγάλη επιχείρηση τροφίμων, τα οποία κινούνται ανάποδα σε τμήμα του συγκεκριμένου δρόμου. Σήμερα (8-5-2018), στην είσοδο του σχολείου επί της οδού Αγίου Γεωργίου, η οποία είναι πεζόδρομος, συνέβη ατύχημα με μαθητή ο οποίος, προσπαθώντας να διασχίσει τον δρόμο, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί, ευτυχώς ελαφρά. Σκεφθείτε τι μπορεί να γίνει σε αντίστοιχο συμβάν επί της οδού Θησέως, όπου οι ταχύτητες που αναπτύσσουν τα οχήματα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Θα ήθελα να ρωτήσω τη διοίκηση του Δήμου;

1. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει φροντίσει για τον καθαρισμό του οικοπέδου και την απομάκρυνση του οχήματος.

2. Πότε σκοπεύει να στείλει συνεργεία για να αντιμετωπίσουν τα δύο αυτά ζητήματα, που άπτονται της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών του Γυμνασίου Λυκόβρυσης;

3. Τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να υπάρξει επαρκής σήμανση έξω από το σχολείο, προκειμένου η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από αυτό να γίνεται με την απαιτούμενη ασφάλεια.

Σχετικά με τη δράση «Κοινωνία του Gigabit 2025 (WiFi For Europe)»

Στις 20 Μαρτίου 2018 είχα θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη Διοίκηση του Δήμου αν γνωρίζει την ευρωπαϊκή δράση «Κοινωνία του Gigabit 2025» και σε τι ενέργειες έχει προβεί, για να αξιοποιήσει το πρόγραμμα «WiFi For Europe» (WiFi4EU) με δικαιούχους του Δήμους της χώρας, για την ανάπτυξη δικτύων WiFi που θα παρέχουν στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους (π.χ. πλατείες, δημόσια κτήρια κ.ά.). Επανέρχομαι για το ίδιο θέμα με αφορμή ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής – ΠΕΔΑ η οποία προωθεί, μέσω προγραμματικής σύμβασης, την ένταξη 16 Δήμων στο πρόγραμμα, απόντος του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, δρομολογώντας τις διαδικασίες σύνταξης των μελετών, βάσει των οποίων θα διεκδικηθεί η χρηματοδότηση για κάθε Δήμο χωριστά. 

Θα ήθελα να μας ενημερώσετε για τα εξής:

1. Σε τι ενέργειες έχετε προβεί από τις 20 Μαρτίου μέχρι σήμερα ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα ως Δήμος και να εγγραφούμε στη σχετική πλατφόρμα (διαδικτυακή πύλη) του ευρωπαϊκού προγράμματος «WiFi For Europe» (WiFi4EU), αξιοποιώντας τα οφέλη που παρέχει για τους πολίτες;

2. Είχατε ενημερωθεί για την πρωτοβουλία της ΠΕΔΑ;

3. Προωθείτε κάποια άλλη διαδικασία ανεξάρτητα ως Δήμος;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet