Λ. Μαγιάκης και Π. Κούκουζας «διαβάζουν» διαφορετικά και τον «Κλεισθένη Ι»
Πρόσωπα

Λ. Μαγιάκης και Π. Κούκουζας «διαβάζουν» διαφορετικά και τον «Κλεισθένη Ι»

Όλο και απομακρύνονται, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης και ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης Πέτρος Κούκουζας, δείχνοντας ότι πλέον «διαβάζουν» εντελώς διαφορετικά την πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Οι «στυλοβάτες» της παράταξης Κόντρα στον Καιρό, όπως ήταν το προηγούμενο όνομα του συνδυασμού, οι οποίοι κατόρθωσαν να καταλάβουν τη θέση της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές (με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ), βαδίζουν πλέον παράλληλους δρόμους και όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι μαζί στην πορεία για την αυτοδιοικητική κάλπη της 13ης Οκτωβρίου.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 8 Μαΐου 2018, όπου συζητήθηκε το ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών («Κλεισθένης Ι»), αναδείχθηκε -για άλλη μια φορά- η διαφορά πολιτικής φάσης μεταξύ των δύο στελεχών. Ο Λ. Μαγιάκης ήταν ξεκάθαρα επικριτικός απέναντι στο νομοθετικό πόνημα για τις αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, υποστηρίζοντας ότι η όποια προσπάθεια μεταρρύθμισης έχει «βουλιάξει» στις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Π. Κούκουζας ανέλαβε να υπερασπισθεί σθεναρά τις αλλαγές που προωθεί το Μαξίμου στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, κάνοντας λόγο -μεταξύ άλλων- για «θετικότατες και καινοτόμες διατάξεις», που δίνουν «αυξημένο ρόλο» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέτοντάς την «στο κέντρο λήψης των αποφάσεων». Έτσι, αποτέλεσε τον μοναδικό δημοτικό σύμβουλο του εν λόγω Δημοτικού Συμβουλίου που δεν «συνυπέγραψε» την πρόταση για απόσυρση του σχεδίου νόμου.

Όπως όλα δείχνουν, το μόνο που λείπει πλέον είναι και η τυπική διάλυση μιας παράταξης, που ξεκίνησε δυναμικά ν’ αποτελέσει το αντίπαλο δέος στη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, αλλά τελικώς έπεσε κι αυτή «θύμα» των μεγάλων συμβιβασμών που εξαναγκάστηκε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν συνειδητοποίησε ότι η πραγματικότητα δεν έμοιαζε σε τίποτε με την εικονική εικόνα που είχε γι’ αυτήν…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet