Μαρίνα Πατούλη: Η Αυτοδιοίκηση δεν θα ανεχθεί άλλα «παιχνίδια» στην πλάτη της
Πολιτική

Μαρίνα Πατούλη: Η Αυτοδιοίκηση δεν θα ανεχθεί άλλα «παιχνίδια» στην πλάτη της

Στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος το πρωί της Πέμπτης 10 Μαΐου 2018, με αντικείμενο τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τις δράσεις που θα αναλάβει η Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι», που αφορά στη Διοικητική Μεταρρύθμιση, παραβρέθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Η κ. Πατούλη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με συναδέλφους της αιρετούς τους σοβαρούς προβληματισμούς που εγείρει ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα των αλλαγών στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, αλλά και τον τρόπο που η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού θα πρέπει να αντιδράσει σε αυτές.

Σχετικά με το ζήτημα η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης δήλωσε:

«Είναι σαφές ότι το σχέδιο νόμου που δόθηκε πριν λίγες μέρες για διαβούλευση, μέσα σε “ασφυκτικές” χρονικές προθεσμίες, όχι μόνο δεν “απαντά” στις ανάγκες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά δημιουργεί πρόσθετες σοβαρότατες δυσκολίες στη λειτουργία τους, απειλώντας ακόμη και αυτή τη βιώσιμότητά τους.

»Εξίσου σαφές είναι ότι ο “Κλεισθένης Ι” δεν είναι παρά το “περιτύλιγμα” για να εφαρμοσθεί η περιβόητη “απλή” αναλογική στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, στην οποία εμμονικά επιμένει η κυβέρνηση, αγνοώντας ότι με αυτόν τον τρόπο το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να οδηγήσει σε αδιέξοδο τις τοπικές κοινωνίες.

»Η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να παραμείνει ενωμένη στην παρούσα κρίσιμη περίοδο που έχει εισέλθει και να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλα “παιχνίδια” στην πλάτη της, από αυτούς που επιθυμούν διακαώς να καταστήσουν τον αυτοδιοικητικό θεσμό απλό “παράρτημα” της κεντρικής εξουσίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet