Το διαφαινόμενο «ναυάγιο» με τον «Κλεισθένη Ι» βάζει σε περιπέτειες τις τοπικές κοινωνίες
Ενυπόγραφα

Το διαφαινόμενο «ναυάγιο» με τον «Κλεισθένη Ι» βάζει σε περιπέτειες τις τοπικές κοινωνίες

Tα τελευταία 24ωρα κορυφώνονται οι αντιδράσεις από πλευράς αιρετών, τουλάχιστον στη βάση του πλειοψηφικού ρεύματος που διαμορφώνεται μέσα από τα κορυφαία θεσμικά αυτοδιοικητικά όργανα (Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι», που αφορά στις προωθούμενες από την κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση.

Το κοινό συνέδριο ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 το μόνο που επιβεβαίωσε είναι ότι οι δύο πλευρές, η Αυτοδιοίκηση και η Κυβέρνηση, βαδίζουν διαφορετικούς δρόμους σε ό,τι αφορά στο αύριο του θεσμού στην Ελλάδα. Και είναι αλήθεια ότι αν οι κ.κ. Κώστας Αγοραστός και Γιώργος Πατούλης, από τη μία, και ο κ. Πάνος Σκουρλέτης, από την άλλη, μιλούσαν διαφορετική γλώσσα, θα είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να συνεννοηθούν, απ’ ό,τι σήμερα, που «διασταύρωσαν» για άλλη μια φορά τα «ξίφη» τους, στο πλαίσιο του προαναφερόμενου συνεδρίου.

_______________________
Από τη σύγκρουση μεταξύ Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Εξουσίας αυτοί που θα «τσαλακωθούν» περισσότερο δεν είναι οι πρωταγωνιστές της, αλλά ο καθένας και η καθεμία από εμάς.
_______________________

Καμιά από τις δύο πλευρές δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω από τις θέσεις της και ήδη, αρχίζει να διαφαίνεται το αδιέξοδο πάνω στο οποίο -εάν δεν αλλάξει άμεσα κάτι- θα «σπάσουν τα μούτρα» τους» οι τοπικές κοινωνίες. Γιατί αυτό που έχει ακουστεί και γραφεί ελάχιστα είναι ότι από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Εξουσίας αυτοί που θα «τσαλακωθούν» περισσότερο δεν είναι οι πρωταγωνιστές της, αλλά ο καθένας και η καθεμία από εμάς.

Εάν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες «παραλύσουν», είτε γιατί θα επιβεβαιωθούν οι αιρετοί για την καταστροφικότητα του νέου νομοσχεδίου, είτε γιατί οι ίδιοι οι αυτοδιοικητικοί θα αρνηθούν να το εφαρμόσουν, το αποτέλεσμα θα είναι να υπολειτουργήσουν -εάν δεν τεθούν εντελώς εκτός λειτουργίας- κρίσιμες για την καθημερινότητα των πολιτών δημοτικές υπηρεσίες.

Οι απλοί πολίτες θα έχουν το πρόβλημα, εάν μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους. Οι απλοί πολίτες θα αντιμετωπίσουν «Γολγοθά», εάν τα παιδιά τους δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Οι απλοί πολίτες θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα «σπασμένα» ενός πιθανού «ναυαγίου» εξαιτίας του «Κλεισθένη Ι».

Ας ελπίσουμε ότι αυτοί που έχουν στα χέρια τους τα «μαχαίρια» θα καταφέρουν να μοιράσουν το «πεπόνι» δίκαια και να το μοιράσουν αναλογικά στις τοπικές κοινωνίες, που -στην περίπτωση που το έχουν ξεχάσει- απλώς ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ άλλες περιπέτειες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet