Π. Καμάρας: Ο νέος ρόλος που πρέπει να αποχτήσουν οι τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις της Ν.Δ.
Περιφέρεια Αττικής

Π. Καμάρας: Ο νέος ρόλος που πρέπει να αποχτήσουν οι τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις της Ν.Δ.

Ο Παύλος Καμάρας, μέλος της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος Πεύκης, παρεμβαίνει ανήμερα της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη των μελών των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταθέτοντας τις σκέψεις του για το πώς μπορούν οι οργανώσεις αυτές να λειτουργήσουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα στο νέο κοινωνικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί στη χώρα.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Καμάρας αναφέρει:

Με την ευκαιρία των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ.,που διεξάγονται σήμερα και αφού ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους, θα ήθελα να καταθέσω κάποιες απόψεις μου.

Είναι προφανές ότι οι Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις του κόμματος έχουν ολοκληρώσει ένα σημαντικό ιστορικό τους κύκλο. Λίγοι, θα έλεγα, σε σχέση με το τεράστιο δυνητικά δυναμικό της παράταξης, συμπολίτες μας, μέλη του κόμματος, προσπάθησαν να λειτουργήσουν, όλα αυτά τα χρόνια,τα Τοπικά και Νομαρχιακά γραφεία, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Με πενιχρά οικονομικά και υλικά μέσα, με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, κατά κανόνα, προσπάθησαν να γίνουν κοινωνοί στις τοπικές τους κοινωνίες, των Αρχών και των θέσεων του κόμματος.

Δεν ήταν παντού τα αποτελέσματα όπως θα έπρεπε, αφού αυτά συναρτώντο κυρίως, εάν όχι αποκλειστικά, από την προσωπική συνεισφορά και ενεργοποίηση των προέδρων και των μελών των Δ.Σ. και ελάχιστα από τη θεσμική οργάνωσή τους. Πολλά μείνανε γραφεία «σφραγίδα», ενώ κάποια λειτούργησαν αποκλειστικά ως «πασαρέλα λίγων εκλεκτών» υποψηφίων βουλευτών ή πολιτευτών, με ένα ολοένα πιο περιορισμένο αριθμό πολιτών να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις, κυρίως ομιλίες.

Σε κάθε, βέβαια, περίπτωση αξίζει ένα μπράβο σε όσους εκτέθηκαν, μόχθησαν και προσπάθησαν για το καλύτερο.

Σήμερα, οι νέες συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία, λόγω της παρατεταμένης βαθιάς κοινωνικοοικονομικής κρίσης, επιβάλλουν ένα νέο ρόλο και τρόπο λειτουργίας στις Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις. Το επιβάλλουν οι ανάγκες για εκσυγχρονισμό του κόμματος, αλλά και η αποστροφή των πολιτών προς ό,τι αφορά στα κόμματα και στο πολιτικό σύστημα εν γένει.
Θα πρέπει οι κομματικές Οργανώσεις να μετεξελιχθούν, ώστε να είναι χρήσιμες στον πολίτη, στη χώρα μας, στην παράταξη.

Χρειάζεται λοιπόν:

  • Να αφουγκράζονται την Κοινωνία και τα προβλήματα των πολιτών και να μεταφέρουν αμφίδρομα θέσεις και προτάσεις για την επίλυσή τους στο κόμμα, είτε αυτό βρίσκεται στην αντιπολίτευση, βοηθώντας το στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και στη σύνταξη του προγράμματός του, είτε είναι στην κυβέρνηση (όπως ελπίζουμε σύντομα).
  • Να λειτουργούν ως κοινωνικοί φορείς που απευθύνονται, με κοινωνικές πρωτοβουλίες, σε όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις και κομματικές ταμπέλες. Συνεργαζόμενοι με όλους τους τοπικούς φορείς και ομάδες πολιτών (Δήμους, συλλόγους, ΜΚΟ, Εκκλησία κ.λπ.).
  • Να επιδιώξουν να συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας και της «αιμορραγίας» της μετανάστευσης των παιδιών μας στο εξωτερικό, παρέχοντας όχι βέβαια υποσχέσεις για διορισμούς στο Δημόσιο, αλλά πληροφόρηση για θέσεις εργασίας, επιδοτούμενα κοινοτικά και εθνικά προγράμματα κ.λπ., σε άμεση συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις και κρατικούς φορείς.
  • Να διοργανώνουν θεματικές ημερίδες και εκδηλώσεις για θέματα ευρύτερου ή και ειδικότερου ενδιαφέροντος για το κοινό (π.χ.οικονομικά, φορολογικά, περιβαντολλογικά, εθνικά, τεχνολογίας κ.λπ.), με ειδικούς ομιλητές επιστήμονες και τεχνοκράτες.
  • Να μεταφέρουν τις Αρχές και τις θέσεις του κόμματος, από στελέχη που έχουν αυτή τη δυνατότητα, με σαφήνεια και σοβαρότητα, χωρίς «φαβοριτισμούς», δίνοντας και ευκαιρίες σε νέα στελέχη, κυρίως ,νέους, ώστε να ενθαρρυνθούν να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά.
  • Να αξιοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις σύγχρονες μεθόδους επικοινωνίας, ώστε να προσεγγίσουν όλους τους πολίτες.

Είναι προφανές ότι όλα αυτά απαιτούν:

  • Την εκλογή των ικανοτέρων στη διοίκηση των Οργανώσεων.
  • Την οργάνωσή τους σε νέα πρότυπα.

Με την ευχή ότι η νέα Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι πρωτοπόρος και σε αυτό τον τομέα, συγχαίρω όλους τους υποψηφίους για τη διάθεσή τους να «προσφέρουν» στην παράταξη στο «σταυροδρόμι» αυτό για τη χώρα μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet