«Μια πόλη, μα ποια πόλη» στην «Άνοιξη Τεχνών»
Πολιτισμός

«Μια πόλη, μα ποια πόλη» στην «Άνοιξη Τεχνών»

Το αίθριο της Έπαυλης Δροσίνη πλημμύρισε παιδικές φωνές το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου 2018. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Άνοιξης Τεχνών» που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς,  παρουσιάστηκε η παιδική θεατρική παράσταση «Μια πόλη, μα ποια πόλη».

Πρόκειται για ένα αντιπολεμικό έργο που αναλύει τη μαγεία των επτά καλών τεχνών και την επίδρασή τους ώστε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Ένας στρατάρχης που έμεινε μαρμαρωμένος 40 χρόνια και είδε τον στρατό του να εγκαταλείπει τη μάχη μαγεμένος από τη μουσική, τη γλυπτική, τη ζωγραφική, το θέατρο, την ποίηση, τον κινηματογράφο και τον χορό. Φυσικά, στο τέλος κερδίζουν οι τέχνες και ο στρατάρχης αντιλαμβάνεται τη ματαιότητα του πολέμου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην πλοκή του έργου και να ζήσουν από κοντά την εξέλιξη της ιστορίας.

Για το έργο μίλησε ο συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα ερεθίσματα που τον οδήγησαν στη συγγραφή του βιβλίου, ενώ η σκηνοθέτιδα Ελισάβετ Θεοδώρου στους διαλόγους που την ενέπνευσαν να αποδώσει το έργο θεατρικά.

Την εκδήλωση προλόγισε ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, Νικήτας Κόκκαλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet