Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Γ. Καραμέρος: Ναι στις Έξυπνες Πόλεις αλλά με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα

0
156 Προβολές

Στην εκδήλωση με θέμα «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Πώς οι έξυπνες πόλεις αλλάζουν τη ζωή μας» απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

Σε μια ανοικτή συζήτηση που διοργανώθηκε, την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, από τη δημοτική παράταξη «Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού», ο κ. Γ. Καραμέρος άνοιξε τις εργασίες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Περιβάλλον, αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, ασφάλεια, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, εξυπηρέτηση του πολίτη, πολιτισμός και τουρισμός είναι οι τομείς με σημαντικές εφαρμογές σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε “Έξυπνες Πόλεις”. Στη Βόρεια Αθήνα δεν πρέπει να περιοριστούμε αποκλειστικά στις αναγκαίες πράγματι εφαρμογές εξυπηρέτησης του πολίτη. Σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και εξαιρετικά τοπόσημα πρέπει να προωθηθούν μέσω των νέων τεχνολογιών και των έξυπνων εφαρμογών. Είναι κάτι που εμείς έχουμε ξεκινήσει με την πρωτοβουλία “Discover North Athens”, τον συνεργατικό σχηματισμό για την πολιτιστική αναβάθμιση και την προσέλκυση επισκεπτών στη Βόρεια Αθήνα».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο αντιπεριφερειάρχης παρενέβη εκ νέου, θέτοντας τις ρεαλιστικές δυσκολίες της εφαρμογής νέων τεχνολογιών βάσει των αγκυλώσεων του συστήματος διοίκησης, ανάθεσης έργων και υπηρεσιών, αλλά και έλλειψης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στην Αυτοδιοίκηση: «Είναι σαν να μετακινείσαι με αραμπά και να χειρίζεσαι ένα υπερσύγχρονο τάμπλετ» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Λάθη του παρελθόντος αμβλύνουν τις δυνατότητες που έχουμε σήμερα ως αιρετοί να εκσυγχρονίσουμε τις υπηρεσίες και να αναβαθμίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό. Απαιτούνται παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς του δημοσίου ώστε από τροχοπέδη να γίνει αρωγός στην εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, προς όφελος των πόλεων μας και των τοπικών κοινωνιών».

Στην εκδήλωση που οργάνωσε η κ. επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτή Πόλη, Ελένη Σακισλή, και συντόνισε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ), Δημοσθένης Κασσαβέτης, κεντρικοί ομιλητές ήταν ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος, και η αρχιτέκτων – μηχανικός Μαρία Ντούμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up