Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης: Καταγγέλλει την αιματοχυσία στη Γάζα
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης: Καταγγέλλει την αιματοχυσία στη Γάζα

Καταγγέλλει τη νέα επίθεση του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μετά την αιματοχυσία στη Λωρίδα της της Γάζας σημειώνεται:

Καταγγέλλουμε τη νέα δολοφονική επίθεση του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Δεκάδες νεκροί και πάνω από 2.000 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από την επίθεση σε βάρος άοπλων Παλαιστίνιων, ανάμεσα τους γυναίκες, ανάπηροι, μικρά παιδιά που διαδηλώνουν ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση του μακελάρη των λαών Τραμπ να μεταφέρει την αμερικάνικη πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, να την αναγνωρίσει ουσιαστικά ως «πρωτεύουσα» του Ισραήλ. Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά τις τελευταίες μέρες ξεπερνά τους 100.

Καταγγέλλουμε τη στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μέσω του υπουργείου Εξωτερικών αρνείται να καταδικάσει αυτή τη σφαγή, εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα, συμπλέοντας με την Ε.Ε. που αναγνωρίζει στο ισραηλινό κράτος το δικαίωμα στη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών αρκεί να μην είναι δυσανάλογη! Από τη μία εκφράζει λόγια συμπάθειας για τον Παλαιστινιακό λαό και από την άλλη υπογράφει συμφωνίες με το κράτος δολοφόνο!

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας, για τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία, τις δολοφονικές επιθέσεις στον παλαιστινιακό λαό με δεκάδες νεκρούς, που αποτελούν κρίκο στην παραπέρα κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, με απώτερο στόχο το Ιράν, και βρίσκουν την πλήρη στήριξη από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

Στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού στον δίκαιο αγώνα του κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή στον νόμιμο και δίκαιο αγώνα του για το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο μας στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ για τα 70 χρόνια από την ημέρα της Νάκμπα (της καταστροφής της Παλαιστίνης το 1948), όταν μετά την επίθεση του Ισραήλ, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 παλαιστινιακά χωριά, σκοτώθηκαν πάνω από 10.000 Παλαιστίνιοι και δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, ενώ 760.000 εκτοπίστηκαν διά της βίας από την πατρίδα τους για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές, την Παρασκευή 18 Μάη, στις 18:30 στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet