Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Δύο ακόμη ιστορίες επιχειρηματικής επιτυχίας παρουσιάστηκαν στην Κηφισιά

0
459 Προβολές

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δράση «Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά» στο Veniero All Day Bar στο Κεφαλάρι, όπου όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση ενημερώθηκαν για δύο νέες ιστορίες επιχειρηματικής επιτυχίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Καράλης παρουσίασε την Baggagement, την πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα που παρέχει αυθημερόν μεταφορά και φύλαξη αποσκευών από οποιαδήποτε σημείο στην Αττική (αεροδρόμιο, λιμάνι, ξενοδοχεία, καταλύματα AirBnB) προς οποιοδήποτε σημείο στην Αττική. Ο κ. Καράλης ανέφερε ότι, «ιδιαίτερα στην περίπτωση της Αθήνας που υπάρχει πλήθος τουριστών που παραμένουν μόνο για λίγες ώρες πριν επισκεφτούν τα νησιά η υπηρεσία αποτελεί αναγκαιότητα που αναβαθμίζει στο σύνολό της την ταξιδιωτική εμπειρία, κερδίζοντας χρόνο χωρίς ταλαιπωρία».

Ακολούθως, ο κ. Μιχάλης Κόκκινος
 από την εταιρεία Moptil – Κινητές Οπτικές Παραισθήσεις 3D, μίλησε για τη νεοφυή ελληνική επιχείρηση που έχει αναπτύξει δικές της εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, τρισδιάστατης, ψηφιακής αναπαράστασης των αρχαίων μνημείων Ακρόπολης, Ολυμπίας, Κνωσού, Λίνδου, Αφαίας, Δελφών, Ασκληπιείου Κω και άλλων. Η εταιρεία συνεργάζεται εμπορικά με τουριστικούς πράκτορες που τους παρέχει τα δικά της τάμπλετ με τις εφαρμογές της προκειμένου αυτοί να τα προσφέρουν προς χρήση στους τουρίστες τους, κατά την ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους.

Μετά το τέλος της κάθε παρουσίασης υπήρξε χρόνος για ερωτήσεις από το κοινό, μέσα από τις οποίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη θεματολογία των καινοτόμων ιστοριών.

Στη συνέχεια, ο κ. Φραγκίσκος Θεοφύλακτος από την Prisma Consulting και ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου από τη νεοφυή εταιρεία Trust and Use παρουσίασαν τα διαθέσιμα εργαλεία χρηματοδότησης startup επιχειρήσεων και τα σημαντικά σημεία που αξιολογούνται για να επιλεγεί μια startup για χρηματοδότηση.

Στον «Ανοικτό Καφέ» παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Τοπικών Αγορών και Εργασίας, Παντελής Παπανικολόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νικήτας Κόκκαλης, Γεώργιος Τσούλος, Χριστίνα Τσιάμα και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Ευάγγελος Αυλήτης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up