Υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Στ. Γεωργόπουλος
Πολιτική

Υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Στ. Γεωργόπουλος

Υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά με ορισμένα στοιχεία απλής αναλογικής που θα διορθώνει και τις στρεβλώσεις του υπάρχοντος εκλογικού συστήματος, τάχθηκε ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής και νυν επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας Σταύρος Γεωργόπουλος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο Αυτοδιοίκησης του Επικοινωνία 94FM.

«Εγώ στη φάση αυτή, επειδή δεν έχει ωριμάσει η ελληνική κοινωνία, είμαι υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, υπέρ αν θέλετε μιας πιο περιορισμένης ενισχυμένης αναλογικής, με στοιχεία απλής αναλογικής» τόνισε σχετικά ο κ. Γεωργόπουλος.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά στην εφαρμογή της απλής αναλογικής αποκλειστικά και μόνο λόγω της ένδειας φιλικά προσκείμενων σε εκείνη αυτοδιοικητικών στελεχών.

«Εάν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε 80 δημάρχους στην Ελλάδα θα προχωρούσε στην απλή αναλογική; Επειδή στην Αυτοδιοίκηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει περιουσία, προσπαθεί προφανώς να έχει συμμετοχές, οι οποίες αν λειτουργούν με εμπάθειες κομματικές και πολιτικές, σας πληροφορώ πως δεν θα δώσουν λύσεις και δεν θα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς στην πρόοδο και στην ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Στ. Γεωργόπουλος.

Επίσης, ο πρώην δήμαρχος υπογράμμισε ότι δεν αναγνωρίστηκε όσο θα έπρεπε το έργο της δημοτικής Αρχής και ταυτόχρονα δήλωσε ότι έχει πάρει την απόφασή του, ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών…

«Εάν τη λογική και το μυαλό που έχω τώρα το είχα από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά το γεγονός ότι συνεργάστηκα με τον Θοδωρή τον Κατριβάνο, ήμουν ο υπ΄ αριθμόν 2 στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση τότε, και μου είχε πει να μην ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά να παραμείνω στον δεύτερο βαθμό. Δεν είναι για όλες τις ποιότητες των ανθρώπων η πολιτική, έτσι όπως εφαρμόζεται σήμερα. Εγώ έχω επιφυλάξεις, την απόφασή μου την έχω πάρει, αλλά δεν μπορώ να δεσμεύσω τη γυναίκα μου», σημείωσε με νόημα ο Στ. Γεωργόπουλος.

Αναφορικά με το έργο της παρούσας δημοτικής Αρχής, ο κ. Γεωργόπουλος σημείωσε ότι δεν έχει αντιληφθεί δυσαρέσκεια των δημοτών για το μέχρι σήμερα έργο της…

Η συνέντευξη του κ. Πέτρου Γεωργόπουλου:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet