Σημαντικά έπαθλα για τους μαθητές που πήραν μέρος στο We Go Green Maroussi
Κοινωνία

Σημαντικά έπαθλα για τους μαθητές που πήραν μέρος στο We Go Green Maroussi

Σε ατμόσφαιρα γιορτής αντιπροσωπεία περισσότερων από 1.000 μαθητών από 32 σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου, όλων των βαθμίδων, παρέλαβε από τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, έπαθλα -τιμητικά και χρηματικά- για τις πρωτιές τους, αλλά και για τη συμμετοχή τους στον Μεγάλο Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης We Go Green Maroussi που διεξήχθη από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 27 Απριλίου 2018 ανακυκλώνοντας συνολικά 34 τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συσκευασιών αλουμινίου. Τον Διαγωνισμό πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με την εταιρία ΑΝΑΜΕΤ.

Καλωσορίζοντας τα παιδιά στην τελετή απονομής, ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, τα συνεχάρη που αγκάλιασαν αυτή την εκπαιδευτική περιβαλλοντική πρωτοβουλία. «Θέλουμε το Μαρούσι πρωταγωνιστή και στο τώρα και στο μέλλον, γι΄ αυτό και επενδύουμε στα παιδιά μας. Μέσα από πρωτοβουλίες όπως αυτή διαμορφώνουμε τους πολίτες του αύριο, τους μαθαίνουμε να φροντίζουν και να σέβονται το περιβάλλον. Και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό που είδαμε τα πιο μικρά σε ηλικία παιδιά να είναι οι πρωταθλητές σε αυτόν τον σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης. Τα αποτελέσματα αυτής της κοινής προσπάθειας Δήμου, εταιρείας ανακύκλωσης ΑΝΑΜΕΤ, δασκάλων, καθηγητών και φυσικά των μαθητών ήταν ομολογουμένως θεαματικά. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνεργάστηκαν στην προσπάθεια αυτή. Τα σχολεία θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της περιβαλλοντικής μας ευαισθητοποίησης, καθώς αποτελούν τα “φυτώρια” όπου “ανθίζουν” οι καλές πρακτικές που οι μαθητές μας θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή» τόνισε ο δήμαρχος.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Δημήτρης Καρλαύτης, στον χαιρετισμό του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Όταν προ μηνών αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτόν τον Μεγάλο Σχολικό Διαγωνισμό στόχο είχαμε μέσα από τη βιωματική εμπειρία να μάθουμε στα παιδιά μας να ανακυκλώνουν σωστά, να αναπτύξουν την έννοια της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας με τους συμμαθητές τους και τους μαθητές των άλλων σχολείων. θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους δασκάλους και στους καθηγητές των σχολείων μας που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν με ζέση την πρωτοβουλία αυτή συμβάλλοντας καθοριστικά στην ώθηση των μαθητών μέσα από το παιχνίδι να αγαπήσουν την ανακύκλωση».

Τα στοιχεία του Διαγωνισμού παρουσίασε εν συντομία ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΝΑΜΕΤ Ευριπίδης Κορρές. «Μέσα σε λιγότερο από 10 εβδομάδες, 5.410 μαθητές κατάφεραν να συγκεντρώσουν 34.031 κιλά αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συσκευασιών αλουμινίου, από τα οποία τα 714 κιλά ήταν αλουμίνιο και αντιστοιχούν σε 47.600 κουτάκια. Μιλάμε για θεαματικές επιδόσεις. Η μέση επίδοση των 32 σχολείων ήταν 7,8 κιλά ανά μαθητή» σημείωσε ο κ. Κορρές.

Οι θέσεις και οι επιδόσεις των πέντε πρώτων σχολείων:

1η θέση: 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, 40,009 κιλά ανά μαθητή
2η θέση: 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, 38,909 κιλά ανά μαθητή
3η θέση: 15ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, 27,705 κιλά ανά μαθητή
4η θέση: 16ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, 24,956 κιλά ανά μαθητή
5η θέση: 11ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, 16,182 κιλά ανά μαθητή

Οι πρώτοι πέντε νικητές παρέλαβαν κύπελλα και χρηματικά έπαθλα αξίας από 3.000 ευρώ έως 400 ευρώ. Μετάλλια και χρηματικά έπαθλα αξίας 100 ευρώ παρέλαβαν τα σχολεία που κατετάγησαν μεταξύ 6ης και 10ης θέσης, ενώ αναμνηστικές πλακέτες και χρηματικά έπαθλα αξίας 100 ευρώ για τη συμμετοχή τους παρέλαβαν τα υπόλοιπα 22 σχολεία. Αναμνηστικά δώρα παρέλαβαν όλοι οι μαθητές των σχολείων που κατετάγησαν.

Εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χαιρέτισαν, επίσης, την εκδήλωση μεταφέροντας την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.

Παρόντες από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου ήταν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Βαγγέλης Κάββαλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Δημήτρης Καρλαύτης, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, Ρένα Χαλιώτη, ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Διδασκάλου, καθώς και ο γενικός διευθυντής της εταιρίας ΑΝΑΜΕΤ Νίκος Δούσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet