Τελευταία συνάντηση περιόδου 2017-18 στη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Τελευταία συνάντηση περιόδου 2017-18 στη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων

Άλλη μία περίοδος της Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων, η οποία λειτουργεί για 3η χρονιά, ολοκληρώνει τον κύκλο της. Ο φετινός κύκλος διαλέξεων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 από την ψυχολόγο – παιδοψυχολόγο Αλεξάνδρα Καππάτου σε ομιλία με θέμα «Το άγχος των εξετάσεων στα παιδιά, κυρίως στις Πανελλαδικές εξετάσεις».

Η ομιλία θα διεξαχθεί στις 19:30 στην αίθουσα «Μουσών» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11).

Η κ. Καππάτου με τις ψυχολόγους του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων (ΟΚΠΑΔΒ) θα συζητήσουν με τους γονείς και θα απαντήσουν σε όλα τους τα ερωτήματα. Πληροφορίες στον αριθμό τηλεφώνου του ΟΚΠΑ 210 8045564.

Σε σχετική ανακοίνωση της Σχολής Γονέων σημειώνεται:

Στις περισσότερες οικογένειες έχει σημάνει συναγερμός, τα παιδιά μέχρι τη τελευταία στιγμή κάνουν επαναλήψεις ή συμπληρώνουν κενά. Όσο πλησιάζουν οι μέρες αγωνιούν αν θα τα καταφέρουν, αν εκείνη τη στιγμή θα θυμηθούν αυτά που έχουν διαβάσει, ανησυχούν αν θα τους βάλουν εύκολα θέματα και οι υποθέσεις για την πορεία των φετινών βάσεων ήδη τους απασχολούν.

Έχει αποδειχθεί ότι η επιτυχία στη ζωή δεν είναι συνώνυμη αποκλειστικά με την απόκτηση ενός πτυχίου. Είναι μία κατάκτηση φυσικά αλλά όχι η απόλυτη επιτυχία.

Την περίοδο των εξετάσεων οι υποψήφιοι είναι ευάλωτοι, αρκετοί ταλανίζονται από άγχος που σε μεγάλη «δοσολογία» γίνεται παθολογικό και είναι βασανιστικό με δυσάρεστα και ενοχλητικά συμπτώματα όπως ταχυκαρδία, δυσφορία στην αναπνοή, σφίξιμο στο στήθος, ξηροστομία, κρύα άκρα, ναυτία, ανασφάλεια, κ.ά. Πράγματι το άγχος είναι πιθανόν να προκαλέσει σύγχυση στις πνευματικές λειτουργίες, υπονομεύοντας άμεσα την επίδοση στις εξετάσεις

Είναι ο πιο «ύπουλος» εχθρός στον οποίο οι υποψήφιοι καλούνται να αντισταθούν και να καταφέρουν να διαχειριστούν. Αυτό δεν είναι απλό γιατί δεν μπορεί να καταπολεμηθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο αν ενεργοποιήσουμε τις ψυχικές μας δυνάμεις.

Αυτά και άλλα πολλά θα συζητήσουμε μαζί με την κ. Αλεξάνδρα Καππάτου. Σας περιμένουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet