Νέο δημοτικό συνδυασμό στον Δήμο Πεντέλης εξήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Λ. Κοντουλάκος
Πολιτική

Νέο δημοτικό συνδυασμό στον Δήμο Πεντέλης εξήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Λ. Κοντουλάκος

«Μπροστά Μαζί» είναι το όνομα ενός νέου δημοτικού συνδυασμού που, όπως όλα φαίνονται, θα διεκδικήσει τον Δήμο Πεντέλης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Η εμφάνισή του έγινε μέσω ανακοίνωσης του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Κοντουλάκου, πρώην μέλους της παράταξης του νυν δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

Στην ανακοίνωση του νέου συνδυασμού ο κ. Κοντουλάκος ασκεί κριτική στη διοίκηση Στεργίου, θεωρώντας ότι έχει καταστήσει τον Δήμο «ουραγό» των εξελίξεων, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις προσωπικές «φιλοδοξίες» και «ματαιοδοξίες» του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Κοντουλάκου:

Στις 20 Φεβρουαρίου 2018 πήρα μια πολύ δύσκολη απόφαση: να αυτονομηθώ από τον δημοτικό συνδυασμό που από τη μια με ανέδειξε, αλλά από την άλλη τον βοήθησα -με όλες μου τις δυνάμεις- να ανορθώσει τον Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης.

Θεωρούσα τότε κι ακόμη σήμερα θεωρώ ότι αυτό έπρεπε να γίνει. Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ Δήμος Πεντέλης-Μελισσίων-Νέας Πεντέλης να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα, αφού πρώτα επουλώσει τα τραύματά του.

Το ΠΙΣΤΕΥΑ και το ΠΙΣΤΕΥΩ

Γι’ αυτό ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑ και γι’ αυτό θα συνεχίσω να ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ.

Αυτό ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ κι αυτό θα ΠΡΟΣΠΑΘΩ.

Ο Δήμος λοιπόν, αναμφισβήτητα, στάθηκε στα πόδια του. Όμως τώρα πρέπει να τρέξει. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να ΑΘΡΟΙΣΟΥΜΕ δυνάμεις κι  όχι να ΔΙΑΙΡΟΥΜΕ, ούτε πολίτες, ούτε δημότες, ούτε τις τοπικές κοινωνίες.

Γι’ αυτό αποχώρησα από τη Δημοτική Συμμαχία: διότι θεωρώ ότι απεμπόλησε  -ως συνδυασμός- τα οράματα και τις αρχές που προεκλογικά είχαμε διακηρύξει, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, ως αυτόνομος συνδυασμός είχαμε διατρανώσει.

Η «Επόμενη Ημέρα» και το Αύριο στον Δήμο μας δεν είναι θέμα προσώπων. Δεν είναι άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών -δεν μπορεί να είναι πυξίδα ματαιοδοξίας. Πρέπει να είναι πολλαπλασιασμός δυνάμεων -πρέπει να είναι  γνώμονας προοπτικής.

Ένας Δήμος δεν μπορεί να είναι ενός ανδρός αρχή. Είναι το σπίτι ΟΛΩΝ μας και γι αυτό ΟΛΟΙ πρέπει να πάρουμε την ΕΥΘΥΝΗ των προτάσεων και να αναλάβουμε την υποχρέωση να αρθρώσουμε λόγο συγκροτημένο, πειστικό, σύγχρονο, ενωτικό, διεκδικητικό προσανατολισμένο στην επόμενη ημέρα.

  • Δεν πρέπει να μας νοιάζουν όσα έγιναν. Πρέπει να μας ενδιαφέρουν όσα οφείλουμε να κάνουμε
  • Δεν πρέπει να μας διχάζει το χθες. Πρέπει να μας ενώνει η αγωνία του αύριο.
  • Δεν πρέπει να μας κρατούν στο έδαφος τα βαρίδια του παρελθόντος και οι νοοτροπίες του. Πρέπει να μας δίνουν φτερά οι προοπτικές του αύριο και οι ευκαιρίες του.

Δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις  χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που μας οδήγησαν και δημιούργησαν το πρόβλημα. Και πρέπει με ΘΑΡΡΟΣ να παραδεχθούμε ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Αττικής έχει μείνει ουραγός.

Υπό το πρόσχημα του νοικοκυρέματος και μιας δήθεν οικονομικής «τακτοποίησης», η δημοτική Αρχή είχε και έχει μια μονοδιάστατη και μίζερη προσέγγιση που αποσκοπεί σε βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα και όχι σε μακράς πνοής σχεδιασμό. Γι’ αυτό και ο Δήμος έχασε ευκαιρίες ανάπτυξης, προόδου και εκσυγχρονισμού. Έμεινε στάσιμος όταν όλα γύρω μας αλλάζουν.

ΕΜΕΙΣ θα μείνουμε ίδιοι;

Μπορούμε να αλλάξουμε;

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και λέμε: «ΝΑΙ! Μπορούμε!»

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και βγαίνουμε μπροστά σε μια «Πρωτοβουλία Πολιτών» που θέλουμε να συζητήσουμε για την επόμενη ημέρα, να τη σχεδιάσουμε, να τη διεκδικήσουμε… και να την ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.

Τολμάμε να ανοίξουμε το διάλογο για ΕΜΑΣ, με ΕΜΑΣ.

Παίρνουμε την «Πρωτοβουλία» να συζητήσουμε και συναποφασίσουμε για το αύριο: του δρόμου, της γειτονιάς, της κοινοτικής ενότητας, του Δήμου μας. Παίρνουμε την «Πρωτοβουλία» να αλλάξουμε: ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ!

Ελευθέριος Π. Κουντουλάκος

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet