Ενθουσίασε η παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» στο Μαρούσι
Πολιτισμός

Ενθουσίασε η παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» στο Μαρούσι

Το δημοφιλές έργο του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», με το οποίο από το 1873 που γράφτηκε έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, ανέβηκε σε συνολικά τέσσερις παραστάσεις στο αμφιθέατρο του ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι, σε σκηνοθεσία του αγαπημένου καλλιτέχνη Χάρη Ρώμα και με πρωταγωνιστή τον ίδιο στον ρόλο του Φιλέα Φογκ. Την επιτυχημένη παράσταση, με ελεύθερη είσοδο για όλους, φιλοξένησε στο Μαρούσι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου. Τον ενθουσιασμό των παιδιών που παρακολούθησαν τις παραστάσεις μοιράστηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος βρέθηκε κοντά τους στην πρώτη παράσταση.

Χαιρετίζοντας το έργο, o κ. Πατούλης, ανέφερε: «Χαιρόμαστε όταν προσφέρουμε χαμόγελα στα παιδιά μας. Θέλουμε να τα βλέπουμε χαρούμενα και ο πολιτισμός είναι ένα σημαντικό μέσο για να το κάνουμε αυτό. Είναι χαρά μας που έχουμε κοντά μας ένα αξιόλογο καλλιτέχνη που μέσα από την πορεία του έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο ελληνικό χώρο του θεάματος. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης για την εμφάνισή τους».

Από την πλευρά του ο πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης του έργου ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον Δήμο για τη φιλοξενία, μίλησε για τους δεσμούς του με το Μαρούσι και, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, με θερμά λόγια αναφέρθηκε στο πρόσωπο του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, και στην προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Φιλέας Φογκ… συνοδευόμενος από τους νέους ταλαντούχους ηθοποιούς Βαγγέλη Δουκουτσέλη, Μαρία Κοκολάκη, Λεωνίδα Κουλουρή και Σάββα Γραμματικό, ταξίδεψαν τα παιδιά σε χώρες μαγικές και άλλους λαούς, σε όλον τον κόσμο.

Το τραγούδι του έργου έχει γράψει ο Γιάννης Ζουγανέλης (μουσική) σε στίχους Χάρη Ρώμα.

Τη θεατρική παράσταση παρακολούθησαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νίκος Πέππας, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, η δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet