Δήμος Αμαρουσίου: Επιτέλους πότε θα ασχοληθεί σοβαρά η κ. Δούρου με το Μαρούσι;
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: Επιτέλους πότε θα ασχοληθεί σοβαρά η κ. Δούρου με το Μαρούσι;

«Επιτέλους πότε θα ασχοληθεί σοβαρά η κ. Δούρου με το Μαρούσι;» ρωτά η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου με αφορμή ασφαλτόστρωση από την Περιφέρεια Αττικής μόνον 60 μέτρων δρόμου επί της οδού Πεντέλης.

«Να πράξει τα αυτονόητα για το Μαρούσι, το επιβαρυμένο υπερτοπικό κέντρο των Βορείων Προαστίων» καλεί τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, καθώς, επίσης, και να δώσει εντολή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας να «βγάλουν από το “ψυγείο” τη χρηματοδότηση για ώριμες μελέτες που έχει εκπονήσει με ίδιους πόρους ο Δήμος».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Επιτέλους πότε θα ασχοληθεί σοβαρά η κυρία Δούρου με το Μαρούσι;

Με αφορμή το «μπάλωμα» επί της οδού Πεντέλης όπου ασφαλτοστρώθηκαν μόλις 60 μέτρα δρόμου για τα οποία επαίρεται με στομφώδεις ανακοινώσεις ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου τον καλεί να αφήσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να πράξει τα αυτονόητα για το Μαρούσι, το επιβαρυμένο υπερτοπικό κέντρο των Βορείων Προαστίων.

Όταν η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί έργα αποκατάστασης δημοτικών οδών σε όμορους Δήμους, στο Μαρούσι δεν χρηματοδοτεί ούτε τα αναγκαία έργα ασφαλτόστρωσης και αποκατάστασης για τις κεντρικές οδούς αρμοδιότητας και αποκλειστικής της ευθύνης (π.χ. Λεωφ. Κηφισίας, Αγίου Κωνσταντίνου, Περικλέους, Θεμιστοκλέους, Χατζηαντωνίου, Πεντέλης, Βασ. Σοφίας κ.τ.λ.).

Πότε, επιτέλους θα ασχοληθεί σοβαρά η κυρία Δούρου με το Μαρούσι και τις μεγάλες ελλείψεις σε έργα υποδομής;

Καλούμε την κυρία Δούρου να απαντήσει:

  • Πότε θα υλοποιηθεί η εγκεκριμένη εδώ και ενάμισι χρόνο μελέτη για τα έργα ασφαλτόστρωσης και τα έργα προσβασιμότητας που δεν χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, ενώ την ίδια στιγμή «πριμοδοτεί» Δήμους με πολύ λιγότερο κυκλοφοριακό φόρτο;
  • Τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση της μελέτης για τα έργα διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς;
  • Τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση της κατασκευής της πεζογέφυρας στη συμβολή Λεωφ. Κηφισίας και Αγίου Κωνσταντίνου;
  • Τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση της μελέτης των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης;
  • Τι θα γίνει με την κατασκευή του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στο Ψαλίδι;
  • Τι θα γίνει με τη σειρά από ώριμες μελέτες που έχει καταθέσει ο Δήμος και βρίσκονται στα συρτάρια της Περιφέρειας;

Ας δώσει εντολή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας να βγάλουν από το «ψυγείο» τη χρηματοδότηση για όλες αυτές τις ώριμες μελέτες που έχει εκπονήσει με ίδιους πόρους ο Δήμος, και αφού κάνει έργα ασφαλτόστρωσης ουσίας στις κεντρικότερες και πιο υπερφορτωμένες οδικές αρτηρίες του Αμαρουσίου αρμοδιότητας της Περιφέρειας, τότε θα έχει το δικαίωμα να φωτογραφίζεται ο κύριος Καραμέρος ως εκπρόσωπος διοίκησης που δουλεύει και τιμά το αξίωμα που υπηρετεί.

Οι πολίτες έχουν χορτάσει από λαϊκισμούς και υποκρισία. Απαιτούν αλήθειες και ουσιαστικό έργο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet