Ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π. στηρίζει την εκστρατεία για ορθή χρήση των αντιβιοτικών
Κοινωνία

Ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π. στηρίζει την εκστρατεία για ορθή χρήση των αντιβιοτικών

Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, παραβρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» και πρόσφερε, εκ μέρους του Ομίλου, στους μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων Δημοτικού βιβλία σχετικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας «Mύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», οργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκστρατεία  ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών και του γενικού πληθυσμού. Αποκλειστικά για τον σκοπό αυτής της εκστρατείας, δημιουργήθηκε παιδικό παραμύθι με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη», από τη συγγραφέα Ιωάννα Μπουλντούμη, το οποίο απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και το οποίο φέρει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, έχουν πραγματοποιηθεί 84 ημερίδες πανελλαδικά, με βασική ομιλήτρια την κ. Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και άλλους αξιόλογους εξειδικευμένους ιατρούς.

Επίσης, έχουν διανεμηθεί πανελλαδικά βιβλία στα σχολεία των Δήμων – μελών του Δικτύου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, στηρίζοντας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ομίλου, κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την προαγωγή της υγείας, που είναι στο πνεύμα του ανθρωπιστικού σκοπού του Ομίλου, δήλωσε τα εξής:

«Η γνώση δεν πρέπει να περιορίζεται στην τυπική και καθιερωμένη εκπαίδευση των παιδιών μας, αλλά να εμπλουτίζεται με περαιτέρω στοιχεία που αφορούν στην αγωγή υγείας, διαμορφώνοντας στάση ζωής.

»Εκπροσωπώντας το ΕΔΔΥΠΠΥ, αλλά και ως εκπαιδευτικός, θα ήθελα να συγχαρώ τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου της Ελληνογαλλικής Σχολής “Άγ. Ιωσήφ”, κ. Μαρία Αλτουβά, για την ενεργή και ουσιαστική συμβολή της στο να μεταδοθεί στους μαθητές το καθοριστικό μήνυμα ότι τα αντιβιοτικά πρέπει να αποτελούν υπέρμαχους της υγείας μας και όχι απειλή κατά αυτής, με την αλόγιστη χρήση τους».

Στην προαναφερόμενη δράση, τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων εκπροσώπησαν, εκτός από την κ. Πατούλη, τα μέλη Μαρία Αραμπατζή, Μαρία Καβαδούρου και Μαρία Αϊδίνη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet