Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ένοχοι για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη οι τρεις κατηγορούμενοι

0
139 Προβολές

Ένοχοι κρίθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος τους δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, το περασμένο Σάββατο στον Λευκό Πύργο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 14 μηνών τον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο ομογενή, ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

Το δικαστήριο ανέβαλε την επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους επί τριετία, ενώ για τον 36χρονο τη μετέτρεψε προς 5 ευρώ τη μέρα, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για την αναστολή της ποινής.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά την αναγγελία της απόφασης, δέχτηκε ότι επρόκειτο «περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του δημάρχου», θέση την οποία διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της.

Κατά την απολογία τους ενώπιον του Δικαστηρίου νωρίτερα, οι τρεις κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν μετανιωμένοι, ενώ απολογήθηκαν ότι παρασύρθηκαν από το πλήθος και ζήτησαν συγγνώμη για τις πράξεις τους.

Πηγή: reader.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up