Παρέμβαση Στρ. Σαραούδα για το Δημοτικό Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης
Κοινωνία

Παρέμβαση Στρ. Σαραούδα για το Δημοτικό Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης

Παρέμβαση για τα παραχωρητήρια των οικογενειακών τάφων στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης έκανε ο επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη σημειώνεται:

Αχαριστία της δημοτικής Αρχής Μεταμόρφωσης σε όσους πρόσφεραν στην πόλη

Στο πολύ σοβαρό και ευαίσθητο θέμα που έχει προκύψει στον Δήμο Μεταμόρφωσης, μετά την απόφαση της δημοτικής Αρχής να ζητήσει 150 ευρώ για τα παραχωρητήρια των οικογενειακών τάφων, τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας.

Πιο συγκεκριμένα, από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Στράτος Σαραούδας τάχθηκε κατά της απόφασης αυτής της διοίκησης, καθώς, όπως είπε, με ξεκάθαρα ψηφοθηρικό τρόπο η διοίκηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις οικογένειες που έχουν προσφέρει στη Μεταμόρφωση. 

Αρχικά, ο κ. Σαραούδας θύμισε ότι για να δημιουργηθεί το Κοιμητήριο παραχώρησαν κάποιες οικογένειες εκτάσεις από τα οικόπεδά τους. Επίσης, πολλές ακόμα οικογένειες έχουν προσφέρει με διαφορετικούς τρόπους στον Δήμο (είτε με προσωπική εργασία, είτε δίνοντας οικόπεδα για τη διάνοιξη δρόμων και τη δημιουργία ελεύθερων χώρων στην πόλη και ο Δήμος τους παραχωρούσε οικογενειακό τάφο χωρίς συμβόλαια) και τώρα ο Δήμος τους ζητά να πληρώσουν. Ενώ υπογράμμισε ότι ο Δήμος παίρνει για το Κοιμητήριο χρήματα, κάθε χρόνο και κάθε τρία χρόνια, μέσα από τα Τέλη Κοιμητηρίου. Χρήματα που προέρχονται από την προσφορά αυτών των οικογενειών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κατάσταση που βρίσκεται το Δημοτικό Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για το πιο παραμελημένο νεκροταφείο στην Αττική. Χωρίς φωτισμό, χωρίς διαδρόμους, χωρίς να λειτουργεί ένας χώρος για να πιουν οι πολίτες τον καθιερωμένο καφέ». 

Στη συνέχεια κατέθεσε την πρόταση της παράταξης δηλώνοντας τα εξής: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο απαραίτητος έλεγχος και στη συνέχεια να δοθούν οι οικογενειακοί τάφοι, χωρίς να μπει ο Δήμος σε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς μιλάμε για ανθρώπους που έχουν “φύγει” και πρέπει να τιμάμε τη μνήμη τους. Να “κλείσουμε” με αυτό το κομμάτι του Κοιμητηρίου, να αποφασίσουμε ότι ανήκει στους ντόπιους και να ασχοληθούμε με το υπόλοιπο Νεκροταφείο και πώς θα μπορέσει ο Δήμος να το αξιοποιήσει καλύτερα». 

Αμέσως μετά, ο κ. Σαραούδας επανέλαβε τη θέση της Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση για τη λειτουργία του Κοιμητηρίου λέγοντας: «Είναι πολλά τα χρήματα που μπορεί να φέρει το Νεκροταφείο αν το λειτουργήσει σωστά ο Δήμος και θα μας δώσει τη δυνατότητα να φτιάξουμε καινούργιο Κοιμητήριο που τόσο χρειάζεται η περιοχή.

»Φτιάξτε το κυλικείο που το έχετε παρατήσει και χάνει τόσα έσοδα ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια. Πάρτε τα ενοίκια από αυτούς που τα χρωστάνε τόσο καιρό και τα χρήματα αυτά δεν θα λείψουν από τα ταμεία του Δήμου». 

Μάλιστα ο κ. Σαραούδας αναρωτήθηκε ποιος θα αποζημιώσει τον Δήμο για όλα αυτά τα χρήματα που χάθηκαν από την ολιγωρία ετών της διοίκησης να μην αξιοποιεί το Κοιμητήριο.

Δυσφόρησε κι ο κόσμος με τον δήμαρχο

Δυστυχώς, ο δήμαρχος, για άλλη μία φορά έκανε πως δεν κατάλαβε και με την απάντησή του προκάλεσε δυσφορία και στο ακροατήριο που ήταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς διαφώνησε ότι έχουν προσφέρει οι οικογένειες στον Δήμο, αποδεικνύοντας ότι δεν γνωρίζει ούτε τη σύγχρονη ιστορία της πόλης που είναι δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet