ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ με Μ. Πάγκαλο
Πολιτική

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ με Μ. Πάγκαλο

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2014 οι διαδικασίες ανάδειξης του υποψηφίου δημάρχου του συνδυασμού για τη Λυκόβρυση-Πεύκη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Ο κ. Μανόλης Πάγκαλος ήταν η μοναδική υποψηφιότητα που ήταν στο ψηφοδέλτιο, αφού ο κ. Γιάννης Βογιατζάκης, από την αρχή της συνεδρίασης έκανε γνωστό ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, από τους 97 που ήταν εγγεγραμμένοι στον κατάλογο και που είχαν υπογράψει και υιοθετήσει το σχετικό κείμενο, ψήφισαν τελικά 80 και ο κ. Μανόλης Πάγκαλος έλαβε 68 θετικές ψήφους, ενώ βρέθηκαν και 12 λευκά ψηφοδέλτια.

Ακολουθεί η διακήρυξη της παράταξης:

Δημοτική Παράταξη Λυκόβρυσης Πεύκης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση με την κοινωνία στα όρια της απόγνωσης. Η αυξανόμενη καθημερινά ανεργία, η περικοπή των εισοδημάτων, η φοροεισπρακτική «λογική», η διάλυση της παιδείας και της υγείας, η «στρατιωτικού τύπου» καταστολή και ο περιορισμός της Δημοκρατίας, διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό για όλους μας μίγμα, που καταστρέφει τη ζωή μας.

Η χώρα μας καταρρέει!

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των αλλεπάλληλων μνημονίων, που τόσο εύκολα υπογράφουν οι συνεργαζόμενες κυβερνήσεις της τελευταίας τετραετίας, έχει χάσει τα ουσιαστικά αυτοδιοικητικά της χαρακτηριστικά και με τις ακραίες μορφές λιτότητας πλήττεται βάναυσα. Η εφαρμογή του Νόμου «Καλλικράτης» διαμορφώνει Δήμους αποψιλωμένους από προσωπικό και πόρους, μακριά από τους πολίτες, με μονοπρόσωπη Δημαρχοκεντρική εξουσία. Παράλληλα, το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» επιβάλλει τη μετατροπή των αιρετών σε φοροεισπράχτορες, με την ποινικοποίηση της μη συμμόρφωσής τους.

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες, κάτοικοι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι της περιοχής μας,

Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτήν την πολιτική! Η Δημοτική Παράταξη Λυκόβρυσης Πεύκης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» πιστεύει ότι Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι θεμελιώδης πολιτικός θεσμός Λαϊκής Κυριαρχίας, Πυλώνας της Δημοκρατίας. Σημαίνει εξυπηρέτηση του Πολίτη, λαϊκή συμμετοχή, κοινωνικές δομές!

Με βάση αυτή την αξιακή της θέση, η παράταξή  μας εκφράζει την ανάγκη:

  • ανατροπής των ασκούμενων μνημονιακών πολιτικών, που φτωχοποιούν την πατρίδα μας και τους κατοίκους της, διαλύουν το κοινωνικό κράτος και καταστρέφουν το μέλλον των νέων,
  • αναγέννησης του θεσμού της αυτοδιοίκησης στην τοπική μας κοινωνία,
  • μετατροπής του Δήμου σε πρωταγωνιστή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, πρόμαχο μιας ουσιαστικής ποιότητας ζωής με προστασία του οικολογικού περιβάλλοντος.

Συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές, επιδιώκοντας την κοινή δράση Δήμου και Πολιτών, με στόχο την απομάκρυνση όλων όσοι έχουν την ευθύνη για την κοινωνική, την ανθρωπιστική, την οικονομική, την περιβαλλοντική και την πολιτισμική κρίση που βιώνουμε. Να γίνουν οι Δήμοι κυματοθραύστης της πολιτικής και κοινωνικής εξαθλίωσης που γεννούν τη δυστυχία, και φραγμός στα σχέδια του απάνθρωπου φασισμού!

Συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές με άξιους και ικανούς συμπολίτες μας, που εκφράζουν τις συλλογικές μας κοινωνικές και πολιτικές ευαισθησίες, με πεποίθηση ότι θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη κοινωνικών κινημάτων υπέρ των ευάλωτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, των ανέργων, των νέων και γενικά των λαϊκών συμφερόντων.

Για εμάς, που συμμετέχουμε στη «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», οι έννοιες Δημοκρατία, Συμμετοχή, Διαφάνεια, Αγώνας, Αλληλεγγύη και Αξιοκρατία είναι δεσμευτικές της καθημερινής μας δράσης. Για εμάς, δεν μπορεί όσοι, επί σειρά τετραετιών, λειτουργούσαν χέρι – χέρι με τις καταστροφικές επιλογές των «κομμάτων εξουσίας» και συνεχίζουν να τα υπηρετούν, αλλάζοντας απλά τις ονομασίες των παρατάξεών τους, να εμφανίζονται σήμερα ως χειροκροτητές της αυτονομίας, «αγωνιστές» και υπέρμαχοι δήθεν της ανεξάρτητης λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αμέτοχοι στον ευτελισμό των θεσμών!

Για εμάς, τα μέλη που συγκροτούμε τη «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», η εμφάνιση στα ψηφοδέλτιά μας προσώπων, ηθικών, καταξιωμένων στην επαγγελματική και κοινωνική τους διάσταση, αμέτοχων στα «πάρτι» διασπάθισης δημοσίου χρήματος, με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, είναι καθοριστικό στοιχείο της προσπάθειάς μας.

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες,

  • Το Μάη του 2014 διεξάγονται εκλογές τριών επιπέδων:
  • Δημοτικές εκλογές, για την ανάδειξη νέων Δημοτικών Αρχών για την επόμενη 5ετία.
  • Περιφερειακές εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειάρχη και Περιφερειακών Συμβούλων και
  • Εκλογές για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Πιστεύουμε ότι οι τριπλές αυτές εκλογές αποτελούν σταθμό στην πάλη ανατροπής της απάνθρωπης και καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων και πολιτική ευκαιρία μιας ριζικής στροφής, χάραξης ενός νέου δρόμου, με τον καθένα και την καθεμία μας ενεργό συμμέτοχο, για την αναπτυξιακή και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τα αγοραία συμφέροντα

Η Δημοτική Παράταξη Λυκόβρυσης Πεύκης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», με πρώτο και ίσο μεταξύ μας τον υποψήφιο Δήμαρχο Μανόλη Πάγκαλο, σας καλεί να διεκδικήσουμε μαζί τη Δημοτική Αρχή για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα επιτρέπει την ενεργητική συμμετοχή του πολίτη και θα προτάσσει την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Κανείς μόνος του στην κρίση!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet