Το Μαρούσι πρώτος σταθμός της πρωτοβουλίας του ΕΛΚΕΠΙΣ «Μαθαίνοντας τον Άλλον»
Πολιτισμός

Το Μαρούσι πρώτος σταθμός της πρωτοβουλίας του ΕΛΚΕΠΙΣ «Μαθαίνοντας τον Άλλον»

Την έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Χρηστάκου με τίτλο «Με το βλέμμα στον χάρτη» και την έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Βαγγελάκη με τίτλο «Το άλλο πρόσωπο», που φιλοξενούνται στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.

Τα δύο καλλιτεχνικά γεγονότα, εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ελληνικού Κέντρου Προώθησης της Ισότιμης Συνύπαρξης (ΕΛΚΕΠΙΣ), που υλοποιείται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ενημέρωση και τον κοινωνικό διάλογο για το ζήτημα της ενσωμάτωσης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.

Καλωσορίζοντας την πρωτοβουλία του ΕΛΚΕΠΙΣ με τίτλο «Μαθαίνοντας τον άλλον», με πρώτο σταθμό την πόλη του Αμαρουσίου, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε:

«Θεωρούμε πολύ σημαντική την προσπάθειά σας, μια προσπάθεια που ξεκινά με “όχημα” τον πολιτισμό, μέσα από τους ανθρώπους της τέχνης, στο “σπίτι” πολιτισμού του Δήμου μας, τη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη.

»Οι δύο καλλιτέχνες μέσα από διαφορετικά εργαλεία, προσεγγίζοντας με τη δική τους ματιά τις διαφορετικές όψεις του προσφυγικού φαινομένου, συμβάλλουν στην ευαισθητοποίησή της κοινωνίας στο ζήτημα της ενσωμάτωσης των προσφύγων, καθώς, η αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων προϋποθέτει τη γνωριμία με το διαφορετικό και την άμβλυνση των κοινωνικών στερεοτύπων.

»Παράλληλα  θα γίνουν και άλλες ενέργειες που θα εμπλουτίσου αυτή την προσπάθεια, ενώ θα υπάρξει και ιδιαίτερη στόχευση στα ζητήματα της υγείας, του εμβολιασμού και γενικά της πρόληψης της υγείας, όλων  όσων κατοικούν σε αυτή τη χώρα.

»Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενθαρρύνει πρωτοβουλίες που συμβάλουν στον διάλογο και απαντάνε στο κρίσιμο ζήτημα της βιώσιμης συνύπαρξης και της κοινωνικής συνοχής».

Οι δύο εκθέσεις λειτουργούν για το κοινό έως την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη (πλατεία Ηρώων, έναντι Βασ. Σοφίας 85).

Παράλληλα, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στις 8:00 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Κοράσο» της Ευθυμούλας Μπαμπάτση-Τζερεφού, από τον Σύλλογο των εν Αθήναις Ναουσαίων, μια εκδήλωση γεμάτη παράδοση, μνήμες και μουσική από τη Νάουσα.

Επίσης, την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 στις 8:00 μ.μ. θα προβληθούν επιλεγμένα ντοκιμαντέρ με θέμα «Μια ταινία τα λέει όλα».

Η ΑΜΚΕ storyDOC, εκπαιδευτικό ινστιτούτο για την προώθηση του ντοκιμαντέρ, θα προβάλει επιλεγμένα ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκαν από Έλληνες και πρόσφυγες, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής  δράσης «Home New Home».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νικόλαος Πέππας, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης και Στέφανος Τσιπουράκης.

Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet