Ολοκληρώθηκε και ο 2ος κύκλος εξέτασης Οστικής Πυκνότητας στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε και ο 2ος κύκλος εξέτασης Οστικής Πυκνότητας στα Βριλήσσια

Στο πλαίσιο της πρόληψης Υγείας για όλους, που προγραμματίζει ο ΟΚΠΑ Δήμου Βριλησσίων στα Ιατρεία – Φαρμακείο του Δήμου, μέσω ιατρικών εξετάσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, ολοκληρώθηκε και ο 2ος κύκλος της εξέτασης της Οστικής Πυκνότητας που πραγματοποιήθηκε στα Ιατρεία του Δήμου.

Η εξέταση αυτή διήρκεσε τρεις ημέρες και πραγματοποιήθηκε δύο φορές σε μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να εξυπηρετηθούν και όσοι δεν πρόλαβαν την πρώτη  φορά να εξυπηρετηθούν.

Η μέτρηση πραγματοποιήθηκε σε 50 πολίτες εκ των οποίων τα 10 άτομα ήταν φυσιολογικοί, οι 20 είχαν οστεοπενία και οι υπόλοιποι 20 βρέθηκαν με οστεοπόρωση.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βριλησσίων σημειώνεται: «Πολύ σημαντική η διαπίστωση ότι ο στόχος της προσπάθειας μας μέσω των Ιατρείων του Δήμου, να υπάρχει τακτική και ουσιαστική μέριμνα για προληπτικές εξετάσεις κάθε χρόνο επιτεύχθηκε και σε αυτή την εξέταση, καθότι οι εξεταζόμενοι προσέρχονταν με τα περσινά τους αποτελέσματα τα οποία είχαν από την ίδια εξέταση που πραγματοποιήθηκε στα Κοινωνικά Ιατρεία – Φαρμακείο του Δήμου μας».

Η συχνότητα της εξέτασης αυτής θα πρέπει να γίνεται ανά έτος.

Ο Δήμος ευχαριστεί το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) για την παραχώρηση του μηχανήματος μέτρησης Οστικής Πυκνότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet