Ο ΣΠΑΠ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο κτήμα Καρέλλα
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο κτήμα Καρέλλα

Με την έγκαιρη επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ, του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Κηφισιάς απετράπη, έγκαιρα και αποτελεσματικά, η εξάπλωση πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση, που έκαψε 4-5 στρέμματα στο Κτήμα Καρέλλα, παραπλεύρως του Άλσους Συγγρού στην οδό Ευκαλύπτων, στα όρια των Δήμων Κηφισιάς και Αμαρουσίου.  Στην προσπάθεια συμμετείχαν επίσης οχήματα των Δήμων Πεντέλης και Βριλησσίων.

Ειδικότερα στην κατάσβεση συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα αεροσκάφος Canadair και δύο αεροσκάφη PZL, τέσσερα οχήματα του ΣΠΑΠ, πέντε οχήματα του Δήμου Αμαρουσίου, τέσσερα οχήματα και ένα μηχάνημα του Δήμου Κηφισιάς, δύο οχήματα του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης και ένα όχημα του Δήμου Βριλησσίων.

Παρόντες στον τόπο της πυρκαγιάς ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς και μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ, Δημήτρης Λιανός, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, Βαγγέλης Κάββαλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Νικόλαος Πέππας.

Παρούσες, επίσης, ήταν οι εθελοντικές ομάδες του Αγίου Στεφάνου, της Άνοιξης, του Δήμου Αμαρουσίου και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Αυτοδιοίκηση για άλλη μια φορά επενέβη εγκαίρως για να συνδράμει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και μια πυρκαγιά κατεστάλη στο ξεκίνημά της. Η επέμβαση ήταν ακαριαία και η φωτιά ετέθη γρήγορα υπό απόλυτο έλεγχο.

»Είναι αξιοπερίεργο που εκδηλώνεται και πάλι πυρκαγιά σε ένα σημείο που έχουν εκδηλωθεί τουλάχιστον 20 πυρκαγιές τα τελευταία 3 χρόνια. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που πραγματικά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω για ποιο λόγο συμβαίνει. Είμαστε όμως σε επιφυλακή και ο ΣΠΑΠ, με συνεχείς βάρδιες πυροφύλαξης στο σημείο αυτό, καθώς και οι Δήμοι Αμαρουσίου και Κηφισιάς, με αποτέλεσμα η παρέμβασή μας να είναι κάθε φορά άμεση και αποτελεσματική όταν και όποτε έχει παραστεί ανάγκη.

»Θα ήθελα να συγχαρώ το Πυροσβεστικό Σώμα, τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ και των Δήμων για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση.

»Θέλω, επίσης, να εκφράσω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους εθελοντές του ΣΠΑΠ, του Αγίου Στεφάνου, της Άνοιξης, του Αμαρουσίου, της Πεντέλης και των Βριλησσίων, καθώς και θερμές ευχές για γρήγορα περαστικά στον συνάδελφο εθελοντή από τον Άγιο Στέφανο που οδηγούσε το όχημα IVECO – Άγιος Στέφανος ΣΠΑΠ 2.

»Τέλος θέλω να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου και τα συγχαρητήρια μου στον αντιδήμαρχο Κηφισιάς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ Δημήτρη Λιανό ο οποίος για πολλοστή φορά με τη λειτουργία του και τη συνδρομή του σε προσωπικό και οχήματα βοηθά στο να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα!

»Όλη την αντιπυρική περίοδο οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές μας θα είναι εδώ, τόσο στο βουνό, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων μας για να αποτρέψουν ανάλογες περιπτώσεις

»Εύχομαι σε όλους και κυρίως σε όσους επιχειρούν καλό καλοκαίρι με το δυνατόν λιγότερες εξόδους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet