Γιώργος Πατούλης: Επιβεβλημένο και αυτονόητο το «Όχι» στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι»
Αυτοδιοίκηση

Γιώργος Πατούλης: Επιβεβλημένο και αυτονόητο το «Όχι» στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι»

Τους λόγους για τους οποίους η Αυτοδιοίκηση λέει «Όχι» στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Όπως υπογραμμίζει, η ΚΕΔΕ έχει εκφράσει την κατηγορηματική της αντίθεση στον «Κλεισθένη», καθώς  δεν προωθεί τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης.

«Αυτό το νομοσχέδιο δεν προωθεί την αποκέντρωση και δεν διασφαλίζει την οικονομική ανεξαρτησία των Δήμων. Δεν καθιστά ευκρινή την αναγκαία  διάκριση των αρμοδιοτήτων μεταξύ Κράτους, πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης. Καθιστά δύσκολη τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης που αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών. Από τη σύνταξη του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος ενός Δήμου, μέχρι την εκτέλεση κι ενός μικρού έργου οδοποιίας.  Ουσιαστικά με τον “Κλεισθένη” καθίσταται η Αυτοδιοίκηση αυτοτελής υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Μιλάμε όχι για Αυτοδιοίκηση, αλλά για ετεροδιοίκηση», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις θέσεις της ΚΕΔΕ, τονίζει ότι «μεταρρύθμιση σημαίνει αποκέντρωση. Πόρων, ευθυνών κι αρμοδιοτήτων.  Είμαι βέβαιος ότι με το νομοσχέδιο αυτό σε ισχύ, ο κ. Σκουρλέτης δεν θα μπορούσε να αντέξει ούτε μια εβδομάδα δήμαρχος».

Απαντώντας στις κατηγορίες κυβερνητικών στελεχών ότι με τη στάση του εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα σημειώνει: «Εμείς εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των τοπικών μας κοινωνιών και του θεσμού που υπηρετούμε. Κομματικά σκέφτεται ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος τη μια μας λέει ότι αποσυνδέει τις ευρωεκλογές από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να μην υπάρξει δήθεν “μπέρδεμα” με το αυτοδιοικητικό διακύβευμα και από την άλλη δηλώνει στο κρατικό κανάλι ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν πιθανόν τον Οκτώβριο του 2019, μαζί με τις εθνικές».

Σε σχετική ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος στον Δήμο της Αθήνας, ο κ. Γ. Πατούλης απάντησε: «Είμαι στην πρώτη γραμμή ενός αγώνα και μιας διαδρομής, μαζί με εκατοντάδες ακόμη Αθηναίους και Αθηναίους που θέλουν να δουν να γίνεται πράξη η αναγέννηση της πόλης της καρδιάς τους. Η διαδρομή αυτή ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017, κάτω από τον Βράχο της Ακρόπολης. Συνεχίζεται με καθημερινές επαφές κι επισκέψεις στις γειτονιές της Αθήνας και θα τερματιστεί στην πλατεία Κοτζιά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet