Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου – Χολαργού: Ενημέρωση για το επίδομα παιδιού

0
273 Προβολές

Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού και η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου – Χολαργού ενημερώνει τους πολίτες για την υποβολή αιτήσεων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνεται:

Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του υποχρεώσεις, είναι επιτακτική η ανάγκη να υποστηρίζονται δράσεις και πολιτικές που συμβάλλουν στην άρση των κοινωνικών αποκλεισμών και βοηθούν έμπρακτα όλους όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο Κώστας Τίγκας, επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου – Χολαργού δήλωσε σχετικά:

O Δήμος με τις υπηρεσίες του έχει καθήκον να στέκεται δίπλα στον πολίτη, να ενδιαφέρεται για τα προβλήματά του και να του παρέχει εργαλεία που θα τον βοηθήσουν να βελτιώσει την καθημερινότητά του. Ακριβώς για αυτό και η παράταξή μας παρακολουθεί μεθοδικά όλες τις εκδιδόμενες αποφάσεις που αφορούν τους πολίτες και με συστηματικό τρόπο ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους άμεσα, ώστε να επωφεληθούν από τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι άνοιξε από την Παρασκευή 1η Ιουνίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2018. Η πλατφόρμα στην οποία οι δικαιούχοι θα υποβάλουν την αίτηση, θα είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και από την ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr).

Στην πρώτη σελίδα της νέας πλατφόρμας οι δικαιούχοι θα βρουν αναλυτικές οδηγίες για τα βήματα συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης (Α21) για το Επίδομα Παιδιού.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης Επιδόματος Παιδιού (Α21) για το 2018, είναι η προηγούμενη υποβολή της δήλωσης φορολογίας (Ε1) για τα εισοδήματα 2017. Οι αιτήσεις Α21 υποβάλλονται μέχρι 20 Ιουνίου, ώστε να πληρωθούν κανονικά στις 25 – 27 Ιουνίου, ημερομηνία καταβολής της Β΄ δόσης του Επιδόματος Παιδιού. Σε κάθε καταβολή Επιδόματος Παιδιού θα καταβάλλονται και τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up