Παρεμβάσεις Στρ. Σαραούδα για αντιπλημμυρικά, Κοινωνική Υπηρεσία και προσλήψεις
Πολιτική

Παρεμβάσεις Στρ. Σαραούδα για αντιπλημμυρικά, Κοινωνική Υπηρεσία και προσλήψεις

Σημαντικά ζητήματα έθεσε στις παρεμβάσεις του στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης ο επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας.

Οι παρεμβάσεις του αφορούσαν στα αντιπλημμυρικά έργα, στην Κοινωνική Υπηρεσία, στις προσλήψεις νέων συμβασιούχους και στις οφειλές του Δήμου σε προμηθευτές του.

Ακολουθεί  σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

Πρωτοστάτησε για τα αντιπλημμυρικά έργα ο Σ. Σαραούδας

Αρχικά, ο κ. Σαραούδας σχολίασε την ανακοίνωση της διοίκησης ότι θα ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δημοκρίτου και τη Θεοτοκοπούλου τονίζοντας: «Χαίρομαι που θα ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα. Πρέπει όμως να θυμίσουμε ότι η παράταξή μας επί πέντε χρόνια πίεζε για το συγκεκριμένο θέμα και το φέραμε περισσότερες από δέκα φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο.

»Αποδείξαμε με στοιχεία ότι με ευθύνη της δημοτικής Αρχής καθυστέρησε να ξεκινήσει και χάθηκαν χρήματα από την Περιφέρεια.

»Έστω και με αυτήν την καθυστέρηση είναι σημαντικό ότι θα γίνουν αυτά τα έργα στην πόλη μας».

Ανεπίτρεπτες κινήσεις από δημοτικούς συμβούλους προς τους οικονομικά αδύναμους

Σε ένα ευαίσθητο θέμα αναφέρθηκε στη συνέχεια. Συγκεκριμένα ο Στράτος Σαραούδας στηλίτευσε έντονα τις δύο ανεπίτρεπτες ενέργειες δημοτικών συμβούλων της διοίκησης. Πρώτον, να μοιράσει δημοτικός σύμβουλος με το αυτοκίνητό του προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε αδύναμους πολίτες και δεύτερον άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι να αναρτούν φωτογραφίες στο Facebook όπου γελούν ενώ διανέμουν προϊόντα σε δικαιούχους της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Ο αρχηγός της Ελπίδας είπε στην ομιλία του: «Πρόκειται για ένα πολύ λεπτό θέμα και έρχομαι σε πολύ δύσκολη θέση που πρέπει να το θέσω. Οι ευπαθείς οικονομικά ομάδες της πόλης μας θα πρέπει να ενισχύονται από τον Δήμο, όμως πολύ διακριτικά.

»Πολλές φορές έχουν έρθει σε εμένα δημότες ζητώντας βοήθεια. Τους εξηγώ ότι θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον Δήμο ώστε να τους προσφερθεί η βοήθεια που προβλέπεται.

»Αυτό που έγινε όμως ήταν ανεπίτρεπτο. Με ιδιωτικό αυτοκίνητο μοιράστηκαν σε οικονομικά αδύναμους πολίτες σακούλες με προϊόντα από το ΚΗΦΗ. Δεν γίνεται δημοτικός σύμβουλος να παίρνει τις σακούλες και να τις πηγαίνει. Αυτό είναι ευθύνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και μόνο.

»Σε συνομιλία που είχα με τον δημοτικό σύμβουλο άρχισε να μου λέει ονόματα και τον σταμάτησα. Εξηγώντας του πως δεν με ενδιαφέρει να μάθω τα ονόματα. Με ενδιαφέρει να λειτουργούμε με σεβασμό απέναντι σε όποιον έχει πρόβλημα.

»Αν κάποιος δημοτικός σύμβουλος θέλει να βοηθήσει ας το κάνει από την τσέπη του, όχι μέσω του Δήμου.

»Επίσης, με λύπησε το γεγονός που είδα στο Facebook φωτογραφίες με δημοτικούς συμβούλους να γελούν και να λένε ότι “τώρα θα μοιράσουμε στους φτωχούς πράγματα”. Είναι απαράδεκτο και παρακαλώ πολύ να μην επαναληφθεί».

Δυστυχώς όμως ο κατήφορος της διοίκησης δεν έχει τελειωμό, καθώς στην απάντησή του ο δήμαρχος ομολόγησε ότι δόθηκαν προϊόντα εκτός της Κοινωνικής Υπηρεσίας με τη δικαιολογία ότι είχαν περισσέψει λόγω των μεγάλων προσφορών από χορηγούς. Όλοι μπορούν να καταλάβουν βέβαια πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η τακτική που επέλεξε να ακολουθήσει η δημοτική Αρχή. Να διανείμει προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου εκεί που η ίδια κρίνει και όχι εκεί που έχει αποφασίσει η Κοινωνική Υπηρεσία. Πρόκειται πραγματικά για παρακμιακές πρακτικές που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη διοίκηση Καρπέτα.

Δίκαιη λύση για τους συμβασιούχους

Να προλάβει τις γνωστές… εξυπηρετήσεις θέλησε ο Στράτος Σαραούδας στην τοποθέτησή του για τις προσλήψεις νέων συμβασιούχων στον Δήμο, προτείνοντας τη διαδικασία της κλήρωσης για όπου είναι απαραίτητη.

Συγκεκριμένα, είπε: «Έχουν έρθει στον Δήμο κάποια ονόματα για 27μηνα. Είναι κάποιες συγκεκριμένες θέσεις για δέκα άτομα. Όμως ο ΟΑΕΔ έστειλε περισσότερα άτομα από όσες είναι οι θέσεις. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την πρόεδρο της Κοινωφελούς μου είπε πως θα πάνε τα δικαιολογητικά όλοι οι υποψήφιοι και μετά θα γίνουν συνεντεύξεις από μία επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει ποια θα είναι τα άτομα που θα πάρουν τις δέκα αυτές θέσεις.

»Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να γίνει. Θα πρέπει από πριν να ανακοινωθούν τα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι και αν υπάρξουν παραπάνω τότε να γίνει κλήρωση».

Και σε αυτό το θέμα η απάντηση του δημάρχου ήταν άκρως ανησυχητική. Χαρακτηριστικά δήλωσε κατά λέξη και σε πολύ έντονο ύφος μάλιστα: «Εκείνους που θα επιλέξουμε θα τους επιλέξουμε εμείς και όποιος έχει διαφορετική αντίληψη να έρθει να μας το πει». Μία απάντηση που σίγουρα δεν αρμόζει στον δήμαρχο Μεταμόρφωσης.

Μία ακόμη ολιγωρία που στοίχισε οικονομικά στον Δήμο

Το λάθος της δημοτικής Αρχής να μην αποπληρώσει οφειλές της προς τους προμηθευτές μέσω της κρατικής επιχορήγησης στηλίτευσε τέλος ο κ. Σαραούδας σημειώνοντας: «Στην πρόσφατη Οικονομική Επιτροπή τέθηκε ένα θέμα για οφειλές του δήμου 27.000 ευρώ σε προμηθευτή, πριν από το 2010. Συνολικά υπάρχει ένα σοβαρό ποσό που χρωστάει ο Δήμος από εκείνη την εποχή και θα μπορούσε να τα είχε αποπληρώσει μέσω της επιχορήγησης των 3,5 εκατ. ευρώ που είχε πάρει από το κράτος για να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του».

Το γεγονός που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον δήμαρχο είναι πως ο κ. Σαραούδας έθεσε το ερώτημα στον ίδιο τον προμηθευτή κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το αν είχε πληρωθεί από άλλους δήμους μέσω της επιχορήγησης για τα ληξιπρόθεσμα και εκείνος απάντησε ότι βεβαίως και είχε. Ο δήμαρχος όμως αν και υπήρχαν τόσοι μάρτυρες επιχείρησε να κάνει πάλι το άσπρο – μαύρο στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να λέει τα πραγματικά γεγονότα προς το Σώμα. Είναι προφανές πως όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές ο δήμαρχος απομακρύνεται από την αλήθεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet