Τον οικουμενικό πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε στην Πεύκη ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Κοινωνία

Τον οικουμενικό πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε στην Πεύκη ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Ο οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, αφού τη Δευτέρα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, σήμερα Τρίτη, λίγο πριν από το μεσημέρι, επισκέφτηκε την Πεύκη για να δει την αγαπημένη του αδελφή, που είναι μόνιμη κάτοικος της πόλης  (το διαμέρισμά της είναι κοντά στο στάδιο της πόλης), όπως μας ενημερώνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Την ώρα της άφιξης και την ώρα της αναχώρησης σήμαναν οι καμπάνες του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων στην Άνω Πεύκη.

«Φυσικά αυτή η επίσκεψη μας έδωσε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε για λίγο, να τον καλωσορίσουμε στην πόλη μας και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο Διεθνές Συμπόσιο που διοργανώνει αυτές τις ημέρες το Πατριαρχείο στην Αθήνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Από την πλευρά του μας εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην αγαπημένη του Πεύκη και ότι μας περιμένει ξανά στην Κωνσταντινούπολη, όπως το 2008, όταν τον επισκέφτηκα ως δήμαρχος τότε της Πεύκης», αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και προσθέτει:

«Ο πατριάρχης, όταν του δίνεται η ευκαιρία, επισκέπτεται την Πεύκη για να δει, έστω και για λίγα λεπτά, την αδελφή του. Πάντως, πριν εκλεγεί το 1991 Πατριάρχης, όταν ταξίδευε στην Αθήνα, διέμενε στην Πεύκη, η οποία όπως μας έχει εκμυστηρευτεί  ήταν το ορμητήριό του. Έχει μεγάλη αδυναμία στο περιβάλλον και το θέμα αυτό το έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα του. Μάλιστα έχει καθιερώσει την 1η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet