Συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία σε πολλές πόλεις της Ελλάδος
Κοινωνία

Συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία σε πολλές πόλεις της Ελλάδος

Συγκεντρώσεις υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας διοργανώνονται σήμερα σε πάνω από 20 πόλεις της Ελλάδας.

«Ξημερώνει μέρα μεγάλη. Οι πλατείες της Μακεδονίας θα πλημμυρίσουν από την ελληνική ψυχή. Οι Έλληνες θα δώσουν ακόμη μία μάχη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, σε ανάρτηση – κάλεσμα στις συγκεντρώσεις.

Οι συγκεντρώσεις, υπό τη διοργάνωση της Επιτροπής Αγώνα, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7.30 το απόγευμα και οι πόλεις που θα διεξαχθούν είναι οι Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Κιλκίς, Κατερίνη, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Πέλλα.

Σύμφωνα με το voria.gr, παράλληλες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε Βόλο, Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη.

Στον Βόλο, φορείς και σύλλογοι καλούν τους κατοίκους να διαδηλώσουν ότι το όνομα «Μακεδονία» είναι ελληνικό και αποτελεί κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού και έθνους. Η συγκέντρωση τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική παραλία του Βόλου στις 7.30 το απόγευμα.

Τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, όσο και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Επαγγελματιών και Εμπόρων Βόλου, θα κρατήσει αύριο κλειστή την αγορά, ενώ καλεί τους πολίτες σε μαζική συγκέντρωση μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Κύριος ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο καθηγητής στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Αθανάσιος Καραθανάσης, ενώ ομιλία θα εκφωνήσει και ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet