Συνολικό σχέδιο για το Κτήμα Καρέλλα ζητεί η Μ. Διακολιού
Κοινωνία

Συνολικό σχέδιο για το Κτήμα Καρέλλα ζητεί η Μ. Διακολιού

Τη δημιουργία συνολικού σχεδίου για την αναβάθμιση του κτήματος Καρέλλα ζητεί ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού μετά την πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε στον χώρο.

Συγκεκριμένα, η κ. Διακολιού σημειώνει:

Για άλλη μία χρονιά το Κτήμα Καρέλλα τυλίχτηκε στις φλόγες.

Για άλλη μία χρονιά η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι εθελοντές ήταν παρόντες για την κατάσβεσή της. Τους ευχαριστούμε. Οι Μαρουσιώτες τους οφείλουμε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω ότι για άλλη μια χρονιά η αντιπυρική περίοδος βρήκε την πόλη μας απροετοίμαστη. Οι αποψιλώσεις, που είναι ευθύνη του Δήμου, δεν έγιναν έγκαιρα, και στο νευραλγικό σημείο του Κτήματος Καρέλλα, που γειτνιάζει με το Δάσος Συγγρού, τον πιο σημαντικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας, οι αποψιλώσεις πάλι ξεκίνησαν… κατόπιν εορτής, ή μάλλον… κατόπιν πυρκαγιάς!

Εκτός όμως από τις αποψιλώσεις, τις οποίες δυστυχώς, ο Δήμος μας φροντίζει μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, πρόληψη των πυρκαγιών αποτελεί και η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.

Το Κτήμα Καρέλλα αποτελεί έναν χώρο, που ενώ θα μπορούσε να είναι κόσμημα του Μαρουσιού μας, είναι ολότελα αφρόντιστο εδώ και χρόνια και παραμελημένο. Όπως οι Μαρουσιώτες ξέρουν πολύ καλά και όπως διαπίστωσε τελευταία και ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, κ. Βλάσσης Σιώμος, στο σημείο τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εκδηλωθεί συχνότατα πυρκαγιές.

Προτείνω, αντί να αναγκαζόμαστε να τρέχουμε πίσω από τις φωτιές, αντί να κάνουμε πολιτική (και «ρεπορτάζ» !!!) αυτοπροβολής και δήθεν αποτελεσματικότητας μέσα από τις φωτιές και αντί να επιβαρύνουμε την ήδη ταλαιπωρημένη από την οικονομική κρίση Πυροσβεστική Υπηρεσία, να κάνουμε σοβαρή πολιτική πρόληψης, ξεκινώντας από το άνοιγμα του διαλόγου που αφορά στο κτήμα Καρέλλα:

Πώς μπορεί να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει όαση μέσα στην πόλη; Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί συνολικά και όχι «σαλαμοποιημένα» με κατάτμηση των χώρων του για την αποσπασματική ικανοποίηση αναγκών της πόλης μας (π.χ. γήπεδο); Και πώς θα αντιμετωπιστεί η επιβάρυνση που οι χρήσεις αυτές θα επιφέρουν στην περιοχή; Τι γνώμη έχουν οι κάτοικοι της περιοχής για την τύχη του;

Καλώ τη διοίκηση να ξεκινήσει έναν ευρύτατο διάλογο ξεκινώντας από τη βάση, τους κατοίκους της περιοχής, τους τοπικούς συλλόγους, έως την Επιτροπή Διαβούλευσης κι ασφαλώς το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ώστε όλοι μαζί να καταρτίσουμε και να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο που θα δώσει στο κτήμα Καρέλλα την όψη που του αξίζει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet