Αυστηρή κριτική Π. Κούκουζα στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τη Μακεδονία
Πολιτική

Αυστηρή κριτική Π. Κούκουζα στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τη Μακεδονία

«Ο κ. Πατούλης ας αφήσει την εξωτερική πολιτική σε άλλους, αρμοδιότερους» σημειώνει σε μια αυστηρή ανακοίνωσή του κατά του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Κούκουζας. Αφορμή της ανακοίνωσης τα όσα είπε ο κ. Γιώργος Πατούλης στη έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος για το θέμα της ονοματολογίας της ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, ο κ. Κούκουζας αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

O κ. Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ (του συνδικαλιστικού οργάνου των αιρετών στους δήμους), συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα «Ψήφισμα συμπαράστασης στην εθνική προσπάθεια για το Μακεδονικό Ζήτημα σύμφωνα με την απόφαση της ΚΕΔΕ». Οι πολιτικές επιλογές και η πορεία του κ. Πατούλη δίνει το δικαίωμα σε κάθε Μαρουσιώτη/ισσα να συμπεράνει ότι ο μοναδικός του στόχος είναι η προσωπική του προβολή. 

Αναμφισβήτητα είναι δικαίωμα κάθε πολιτικού άνδρα να επιλέξει να βυθιστεί στη ματαιοδοξία του και να βλέπει στον καθρέφτη τον μελλοντικό αρχηγό της Ν.Δ., τον μελλοντικό πρωθυπουργό της χώρας μας ή ακόμα και τον μελλοντικό πλανητάρχη. Αυτό όμως που δεν είναι δικαίωμά του είναι να λέει ότι «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και μόνο Ελλάδα», εκπροσωπώντας τους δημότες της πόλης μας και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, υιοθετώντας έναν ιδιότυπο αλυτρωτισμό.

Το «Μακεδονικό Ζήτημα» έληξε με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913, που ήταν επισφράγισμα των δύο Βαλκανικών Πολέμων και παραχωρήθηκε το 50,5% της μείζονος Μακεδονίας στη Ελλάδα, το 38% στη Βουλγαρία, το 10,9% στη Σερβία και το 0,6% στην Αλβανία.

Αυτό που δεν είναι δικαίωμά του επίσης είναι να εμπλέκει την ΚΕΔΕ και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου σε θέματα που είναι γνωστό ότι η προσέγγιση του κάθε πολίτη δεν εξαρτάται από την παραταξιακή του τοποθέτηση για τη διοίκηση ενός Δήμου.

Ο κ. Πατούλης αυτή τη στιγμή είναι δήμαρχος Αμαρουσίου. Ας μην το ξεχνά. Όσο κι αν του φαίνεται λίγο. Η εξωτερική πολιτική και οι διεθνείς σχέσεις απέχουν μακράν από τα καθήκοντά του, αλλά και από τις δυνατότητές του. Δεν εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό, αλλά τον Μαρουσιώτικο.

Αυτό που είναι υποχρέωσή του είναι να ασχοληθεί με το υπαρκτό και ανοικτό «Ζήτημα της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε.» της δημοτικής ανώνυμης εταιρίας που δημιούργησε το 2009, και  πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση Πατούλη μετέφερε στον Δήμο Αμαρουσίου τα χρέη της ύψους 830.000 ευρώ. Γι’ αυτή, τη δικιά του πολιτική, που φορτώνει νέα χρέη στην πόλη μας, δεν βρήκε ούτε μια αυτοκριτική λέξη, ούτε ένα «συγνώμη» να ζητήσει από τους Μαρουσιώτες και στις Μαρουσιώτισσες. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet