Αθήνα για την ανακοίνωση του Σκοπιανού ΥΠΕΞ: Κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια
Πολιτική

Αθήνα για την ανακοίνωση του Σκοπιανού ΥΠΕΞ: Κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Αθήνα στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της πΓΔΜ  η οποία αναφέρει ότι δεν υπάρχουν προθεσμίες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το ονοματολογικό, αλλά «εργάζεται εντατικά για να συμβεί το συντομότερο δυνατό μέχρι την επικείμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

«Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία όπως είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια» σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Στην ανακοίνωσή του το σκοπιανό υπουργείο Εξωτερικών είχε αναφέρει ότι «θέματα τόσο μεγάλης σημασίας δεν επωφελούνται από τυχόν βιαστικές κινήσεις» και ότι «η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας και η ανάγκη επίτευξης μιας βιώσιμης λύσης αποδεκτής και από τις δύο πλευρές υπερβαίνουν κατά πολύ την ανάγκη τήρησης προθεσμιών για την οριστικοποίηση της διαδικασίας».

Λίγο αργότερα, δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε και ο πρωθυπουργός της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ, λέγοντας ότι «θα ήθελε να πάρει και αύριο» τον Έλληνα πρωθυπουργό, αν αυτό ήταν εφικτό, αλλά «υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου». 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet