Σε πλήρη δράση τίθεται η παράταξη του Β. Γιαννακόπουλου, Συμμαχία Ευθύνης
Πολιτική

Σε πλήρη δράση τίθεται η παράταξη του Β. Γιαννακόπουλου, Συμμαχία Ευθύνης

Πραγματοποιήθηκε η συντονιστική των 50 μελών συγκέντρωση – συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Ευθύνης, διευρυμένης με παλαιά και κυρίως νέα κοινωνικά στελέχη και εκπροσώπους φορέων της πόλης.

Ο επικεφαλής της, πρώην δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, αναφέρθηκε στις δύο προηγούμενες επιτυχημένες συγκεντρώσεις – εκδηλώσεις της δημοτικής παράταξης, αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη και κοπή πίτας, με παρουσία 400 συνδημοτών, που είχαν αποφασιστεί στην προηγούμενη σύσκεψη της συντονιστικής.

«Σε κλίμα ενωτικής διάθεσης και δυναμικής παρουσίας, με αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο επικεφαλής της Βασίλης Γιαννακόπουλος ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα αγιοπαρασκευιώτικα δημοτικά πράγματα, ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα στην κρίση που περνούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

Η παράταξη που είναι διοίκηση στον Δήμο, χάνοντας την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντιμετωπίζει και προβλήματα συνοχής και αποτελεσματικότητας στην παραγωγή έργου, σημείωσε ο κ. Γιαννακόπουλος. Από την άλλη, όπως τόνισε, «η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας αντιμετωπίζει πρόβλημα πολυδιάσπασης του χώρου της  και φαίνεται σχεδόν απίθανο να υπάρξει σύγκλιση. Η έλλειψη αρκετών ικανών στελεχών που θα μπορέσουν να διοικήσουν σήμερα, αλλά και την επόμενη μέρα τον Δήμο είναι το βασικότερο πρόβλημα για την ανυπαρξία δραστηριότητας και παραγωγής, έστω και υποτυπωδών έργων  στις δύο τελευταίες θητείες που εξαντλούνται σε έναν χρόνο, σε μια πόλη που έχει καταδικαστεί σε υποβάθμιση, στασιμότητα και οπισθοδρόμηση».

Επίσης, αναφέρθηκε στον εκλογικό νόμο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη Ι» και ιδιαίτερα στο άρθρο που αφορά στην απλή αναλογική, με την οποία πρόκειται να γίνουν οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές, επισημαίνοντας τη ριζική διαφωνία όλων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πνεύμα και το γράμμα του. Υπογράμμισε δε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής είναι ίσως το μοναδικό που δεν πήρε θέση για τον νόμο, με αποκλειστικά υπεύθυνη τη διοίκηση του Δήμου.

Τέλος, ο κ. Γιαννακόπουλος σκιαγράφησε με αδρές γραμμές τη στρατηγική και τη δράση της παράταξης κατά το επόμενο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Στον διάλογο που ακολούθησε και από τις τοποθετήσεις των μελών αναδείχτηκε η ανάγκη της δυναμικής παρουσίας της παράταξης σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες της πόλης και η πλήρης, εμπεριστατωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση των δημοτών για τη στρατηγική και το πρόγραμμά της, με την ελπίδα, μετά τις εκλογές, να συνεχιστεί «η χρυσή τετραετία των έργων της δημαρχίας Βασίλη Γιαννακόπουλου», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης.

Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε και συγκροτήθηκε 7μελής Πολιτική Γραμματεία, επιτελικού χαρακτήρα, που θα συνέρχεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα και θα συντονίζει τις δραστηριότητες και την πορεία της παράταξης, αποτελούμενη από τους Βασίλη Γιαννακόπουλο, Γιάννη Γουργούλη, ΔημήτρηΠαναγούλη, Κώστα Κρητικίδη, Άννα Γάκη, Θανάση Κουτσούγερα και Τίτη Τσιαμπίρα.

Η γραμματεία αυτή θα ασχοληθεί και θα αναδείξει έντονα την ανάγκη ευρύτερων συνεργασιών, φορέων, προσώπων και δημοτικών παρατάξεων. Για τον λόγο αυτό θα συναντηθεί με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, για τη διαμόρφωση κοινών θέσεων και την πιθανότητα συνεργασιών για ισχυρότερα αυτοδιοικητικά σχήματα στο προάστιο.

Επίσης, αποφασίστηκε η διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης – συζήτησης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών Αγίας Παρασκευής, το Βιβλιοπωλείο «Επίκαιρα» και τις Εκδόσεις Πατάκη, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου 2018, στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής (Νεαπόλεως 5-7) και ώρα 8μ.μ. Στην εκδήλωση – συζήτηση αυτή, που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης, με τη διάσημη πιανίστρια-καθηγήτρια Μουσικής Τατιάνα Παπαγεωργίου, την υποψήφια διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών Αλεξανδρα Σαγρή και τον μουσικό Μπάμπη Τσέρτο, θα παρουσιαστεί και το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη «Σάλος Θεού ο Μυστικό Μίκης», με θέμα τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του μεγάλου συνθέτη που θα ερμηνεύσουν γνωστοί καλλιτέχνες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet