Σφράγιση και πρόστιμο 3,5 εκατ. ευρώ σε παράνομη επιχείρηση στο Ψυχικό
Κοινωνία

Σφράγιση και πρόστιμο 3,5 εκατ. ευρώ σε παράνομη επιχείρηση στο Ψυχικό

«Η σφράγιση της παράνομης επιχείρησης ενοικιαζόμενων δωματίων «King» στο Ψυχικό, με πρόστιμο 3.483.300,00 ευρώ, είναι γεγονός», ενημερώνει ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού. Για άλλη μια φορά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η δημοτική Αρχή κατάφερε να εμποδίσει τη λειτουργία μιας παράνομης επαγγελματικής στέγης στο Ψυχικό, σε περιοχή αποκλειστικής κατοικίας, περιφρουρώντας έτσι την οικιστική φυσιογνωμία του προαστίου, που συχνά βάλλεται από κρατικά και ιδιωτικά συμφέροντα».

Πιο συγκεκριμένα, το όλο θέμα ξεκίνησε όταν διαπιστώθηκε η έναρξη λειτουργίας των ενοικιαζομένων δωματίων στην στην οδό Υακίνθων αρ. 50, Παλαιό Ψυχικό. Η αντίδραση ήταν άμεση. Ο δήμαρχος, Παντελής Ξυριδάκης, μαζί με την κ. Κατερίνα Αλεξοπούλου, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με συντονισμένες ενέργειες, κίνησαν όλες τις απαραίτητες νομικές και διοικητικές διαδικασίες προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και συγκεκριμένα κατέθεσαν:

  • Καταγγελία προς την Πολεοδομία Δήμου Αγ. Παρασκευής με αίτημα διενέργειας αυτοψίας.
  • Αίτηση σφράγισης προς την Πολεοδομία Δήμου Αγ. Παρασκευής.
  • Αίτηση Θεραπείας προς την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής.
  • Αίτηση Ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ των σημάτων λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης.
  • Αίτηση αναστολής εκτέλεσης της λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης ενώπιον του ΣτΕ.

Πέραν όμως των νομικών διαδικασιών, ο δήμαρχος και η πρόεδρος του Δ.Σ. συναντήθηκαν προσωπικά επανειλημμένως με τους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του θέματος για την πόλη και απαιτώντας τη γρήγορη εφαρμογή των ισχυουσών πολεοδομικών διατάξεων, καθώς και των αποφάσεων του ΣτΕ, που απαγορεύουν κάθε επαγγελματική δραστηριότητα στο Ψυχικό.

«Σήμερα το αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών μας δικαιώνει» υποστηρίζει ο Δήμος, παραπέμποντας στις στις δύο αποφάσεις που εξέδωσε η Υπηρεσία Δόμησης Αγίας Παρασκευής με βάση τις οποίες:

Ο ιδιοκτήτης και ο χρήστης του ακινήτου στην οδό Υακίνθων αρ. 50, Ψυχικό, υποχρεώνεται να διακόψει τη λειτουργία  της χρήσης επιπλωμένων ενοικιαζόμενων δωματίων εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση ή τοιχοκόλληση της απόφασης. Μετά την πάροδο της πιο πάνω προθεσμίας και εφόσον η απόφαση δεν έχει εκτελεσθεί από τον χρήστη ή τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, θα σφραγισθεί από την Υπηρεσία Δόμησης και σύμφωνα με την διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 3 της υπ΄αριθμ. 44242/2361/89ΚΥΑ (ΦΕΚ 38024-5-89).

Επιπλέον, του επιβάλλει πρόστιμο 3.483.300 € για την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης και για όλες τις πολεοδομικές παραβάσεις.

Και η ανακοίνωση του Δήμου καταλήγει:

«Βέβαια, όπως πάντα, δεν έλειψαν αυτοί που έσπευσαν να εξαπολύσουν κατηγορίες προς τη ημοτική Αρχή για ολιγωρία, παραβλέποντας ηθελημένα τις, χρονοβόρες μεν, αλλά και απαραίτητες νομικές και διοικητικές διαδικασίες  ώστε να έχουμε στα χέρια μας αποτελεσματικές και καθοριστικές αποφάσεις που θα φέρουν την ουσιαστική λύση του προβλήματος.

»Ως εκ τούτου, μετά την παραπάνω απόφαση και το πρόστιμο,  η απάντηση της δημοτικής Αρχής, για μια ακόμη φορά, είναι ότι κανείς δεν αγγίζει την αποκλειστική κατοικία στο Ψυχικό, όχι με λόγια αλλά στην πράξη!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet