Σγουρός προς Δούρου: Αφήστε τις φαιδρές δικαιολογίες και ανακαλέστε το χαράτσι στη διαχείριση των απορριμμάτων
Περιφέρεια Αττικής

Σγουρός προς Δούρου: Αφήστε τις φαιδρές δικαιολογίες και ανακαλέστε το χαράτσι στη διαχείριση των απορριμμάτων

Νέα σφοδρή επίθεση του τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για την αύξηση του κόστους ανά τόνο εισερχόμενου απορρίμματος.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Σγουρός ζητεί από την κ. Δούρου «να ανακαλέσει άμεσα την αστήρικτη απόφασή της που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του τέως περιφερειάρχη:

Στην Περιφέρεια Αττικής πρέπει ή «να το ‘χουν χάσει τελείως» ή «να μην ξέρει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά»… Δεν εξηγείται διαφορετικά η ανακοίνωση που έβγαλαν για να δικαιολογήσουν το «καπέλο» κατά 11,46 % στη διαχείριση των απορριμμάτων που επέβαλαν στους πολίτες, με την αύξηση του κόστους από τα 44 στα 49 ευρώ ανά τόνο εισερχόμενου απορρίμματος, αφού ουσιαστικά «βάζουν τα χέρια τους και βγάζουν τα μάτια τους»!

Με τα στοιχεία που παραθέτουν εκτίθενται ακόμη πιο πολύ, αφού επιβεβαιώνουν λέξη προς λέξη όσα έχουμε πει, ότι παρέλαβαν δηλαδή τον ΕΔΣΝΑ σε κατάσταση εξυγίανσης από εκεί που βούλιαζε στα χρέη και ότι σήμερα έχει πλεόνασμα 40 εκατ. ευρώ.

Πράγματι, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, αφού όπως οι ίδιοι επιβεβαιώνουν το 2014 ο ΕΔΣΝΑ έκλεισε σε θετικό ισοζύγιο από εκεί που το 2012 ήταν «μέσα» κατά 60 εκατ. ευρώ, οι δε  βάσεις που μπήκαν και η εξυγίανση που ξεκίνησε οδήγησαν συν τω χρόνω στα τέλη του 2017 ώστε το πλεόνασμα να ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ!

Ξαναρωτάμε λοιπόν τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, που είτε κάνει πως δεν καταλαβαίνει, είτε πράγματι δεν καταλαβαίνει (και τα δύο είναι εξίσου ανησυχητικά):

  • Για ποιον λόγο αυξάνουν την εισφορά των πολιτών από τα 45 στα 49 ευρώ ανά τόνο εισερχόμενου απορρίμματος, ενώ υπάρχει ταμείο 40 εκατ. ευρώ;
  • Πώς αιτιολογείται αυτή η αύξηση, ενώ μειώθηκαν οι δαπάνες για αντισταθμιστικά οφέλη κατά σχεδόν 5 εκατ. ευρώ;
  • Για ποιον λόγο αυξάνουν την εισφορά, ενώ δεν έχουν κάνει ούτε ένα έργο για την ανακύκλωση;
  • Είναι δυνατόν να αυξάνουν το κόστος επεξεργασίας και διάθεσης απορριμμάτων για να χρηματοδοτήσουν το ίδιο παρωχημένο σύστημα υγειονομικής ταφής;
  • Είναι δυνατόν να πληρώνουν οι πολίτες της Αττικής σχεδόν 50 ευρώ ανά τόνο απορρίμματος για ένα σύστημα όπου σκάβουμε τα βουνά μας και θάβουμε τα σκουπίδια μας;
  • Εάν για την υγειονομική ταφή οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν 50 ευρώ ανά τόνο, πόσο θα πρέπει να πληρώσουν για να υλοποιηθεί ο ανερμάτιστος σχεδιασμός Δούρου για τα σκουπίδια; Δεν θέλουμε ούτε να φανταζόμαστε… 

Η διοίκηση της Περιφέρειας έχει αποτύχει τραγικά στη διαχείριση των απορριμμάτων, εγκλωβίζοντας το Λεκανοπέδιο, χάρη στις ιδεοληψίες και τους αδέξιους χειρισμούς της, σε δραματικά αδιέξοδα.
 
Την καλούμε να ανακαλέσει άμεσα την αστήρικτη απόφασή της που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet