Ο ΣΠΑΠ συνέδραμε σε καθαρισμούς τους Δήμους Μαραθώνα, Σπάτων – Αρτέμιδας και Διονύσου
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ συνέδραμε σε καθαρισμούς τους Δήμους Μαραθώνα, Σπάτων – Αρτέμιδας και Διονύσου

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ολοκλήρωσε καθαρισμούς και αποψιλώσεις ξερών χόρτων σε περιαστικές και κατοικημένες περιοχές, καθώς και σε αλσύλλια και άλλους ανοικτούς χώρους πρασίνου στους Δήμους Μαραθώνα, Σπάτων – Αρτέμιδας και Διονύσου, στο πλαίσιο του προγράμματος συνδρομής προς τους Δήμους – μέλη του.

Συγκεκριμένα, μία ομάδα εργαζομένων του ΣΠΑΠ συνέδραμε τον Δήμο Μαραθώνα, στον καθαρισμό και την αποψίλωση περιαστικών περιοχών, καθώς και κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος, μία δεύτερη ομάδα συνέδραμε τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας για τον καθαρισμό αστικών και περιαστικών περιοχών, καθώς και του άλσους που βρίσκεται επί της οδού Αρτέμιδος κατά μήκος της παραλίας και μία τρίτη ομάδα συνέδραμε τον Δήμο Διονύσου σε περιοχές που υποδείχθηκαν από τον Δήμο σε κεντρικά σημεία της πόλης, καθώς και σε αστικές περιοχές, προκειμένου να διασφαλισθεί, και στους τρεις Δήμους, η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε τους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις περιοχών που μας υποδεικνύουν οι Δήμοι – μέλη μας, στο πλαίσιο ενός προγράμματος δράσεων που ξεκίνησε εδώ και μερικές εβδομάδες. Ολοκληρώσαμε τους καθαρισμούς στους Δήμους Μαραθώνα, Σπάτων – Αρτέμιδας και Διονύσου, με δράσεις βασισμένες στην πάγια τακτική του ΣΠΑΠ για την παροχή βοήθειας στους Δήμους – μέλη του, όταν τη χρειάζονται, χωρίς να διαχωρίζουμε το πράσινο του βουνού από το πράσινο που υπάρχει στις πόλεις. Το περιβάλλον έχει ανάγκη τη φροντίδα μας όπου και αν βρισκόμαστε.

»Οι δράσεις αυτές έχουν ιδιαίτερα προληπτική σημασία ενόψει του καλοκαιριού που έχει ξεκινήσει, διότι εντάσσονται στην προγραμματισμένη λήψη των μέτρων που απαιτούνται ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης κάποιου δυσάρεστου συμβάντος πυρκαγιάς κοντά σε κατοικημένη περιοχή. 

»Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ανάλογες δράσεις στους Δήμους – μέλη μας, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του πρασίνου των Δήμων του Πεντελικού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet