Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στον… κήπο του ζωγράφου Αλέκου Κοντόπουλου
Κοινωνία

Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στον… κήπο του ζωγράφου Αλέκου Κοντόπουλου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου οργανώνει, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας από 7 έως 14 ετών, που θα πραγματοποιηθούν στον κήπο της Βιβλιοθήκης – Μουσείου στις 18, 19 και 20 Ιουνίου 2018 και ώρες 18:00 – 20:00.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των εικαστικών εργαστηρίων με κεντρικό θέμα «Φροντίζω και νοιάζομαι… μέσα από τα έργα του Αλέκου Κοντόπουλου», έχει στόχο να προσεγγίσουν τα παιδιά, μέσα από την καλλιτεχνική τους έκφραση και εμπνεόμενα από τον «ζωγράφο του νέου Ουμανισμού Αλέκο Κοντόπουλο», το μήνυμα ότι σε μια ανθρωπιστική κοινωνία κάθε άνθρωπος εκτιμά, σέβεται, αγαπά, υπερασπίζεται και προστατεύει τον εαυτό του, το περιβάλλον του και τον συνάνθρωπό του.

Αναλυτικά:

Την πρώτη ημέρα (18/6/2018) με θέμα «Φροντίζω και νοιάζομαι για τον εαυτό μου», τα παιδιά, εμπνεόμενα από τα έργα του ζωγράφου «Αυτοπροσωπογραφία» και «Πορτρέτο της Καλλιόπης», δημιουργούν με πινέλα και χρώματα την αυτοπροσωπογραφία τους, με ό,τι τους εκφράζει και τους αρέσει.

Τη δεύτερη ημέρα (19/6/2018) με θέμα «Φροντίζω και νοιάζομαι για το περιβάλλον και την πόλη μου», τα παιδιά, εμπνεόμενα από τα έργα του ζωγράφου «Αθήνα» και «Το Δάσος», αναζητούν και υπερασπίζονται, με φαντασία, χρώματα και ανακυκλώσιμα υλικά, την ποιότητα της ζωής στο περιβάλλον τους και στην πόλη τους.

Την τρίτη ημέρα (20/6/2018) με θέμα «Φροντίζω και νοιάζομαι για τον συνάνθρωπό μου», τα παιδιά, εμπνεόμενα από το έργο του ζωγράφου «Γαία», δημιουργούν, εκτός από ατομικά και τρία ομαδικά τρισδιάστατα έργα, χρησιμοποιώντας ως υλικό και τον πηλό, προκειμένου να μπορέσουν να τα προσεγγίσουν και άτομα με ολική τύφλωση ή προβλήματα όρασης.

Σχεδιασμός – υλοποίηση: Πολιτιστικό Κέντρο «Παιδί και Δημιουργία».

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 210 6010121 (κ. Βασίλη Μπάρκα).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet