Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας σε σχολεία Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας σε σχολεία Δήμου Βριλησσίων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 το πρόγραμμα «Πρόληψη και προαγωγή Υγείας στο σχολικό περιβάλλον» στις σχολικές μονάδες της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βριλησσίων.

Το πρόγραμμα υλοποίησε η αντιδημαρχία Παιδείας & Εθελοντισμού του Δήμου Βριλησσίων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Φέτος, το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Αθήνας), Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), στο πλαίσιο της Εργαστηριακής Εκπαίδευσης των φοιτητών του μαθήματος «Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας στο Σχολικό Περιβάλλον» της Κατεύθυνσης Κοινοτικής Υγείας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

  • Σωματομετρήσεις,
  • Εκτίμηση οπτικής οξύτητας,
  • Έλεγχο αχρωματοψίας,
  • Έλεγχο σκολίωσης,
  • Έλεγχο ατομικής υγιεινής,
  • Έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης,
  • Ομιλίες/Δραστηριότητες με θέματα Προαγωγής και Αγωγής Υγείας (ασφαλής χρήση διαδικτύου κ.ά.),

Με ανακοίνωσή της η αντιδημαρχία Παιδείας & Εθελοντισμού του Δήμου Βριλησσίων ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καθώς και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του οι οποίοι ανέλαβαν την υλοποίηση του προγράμματος, τους διευθυντές των σχολικών μονάδων που μετείχαν στο πρόγραμμα και τους γονείς οι οποίοι έδωσαν τη συγκατάθεσή τους και εμπιστεύτηκαν το πρόγραμμα.

Στη λήξη του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων το «παρών» έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet