Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Βράβευση προέδρου ΚΕΔΕ από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

0
131 Προβολές

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, βραβεύθηκε για την αρωγή και στήριξη του Προγράμματος Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού που παρέχει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, σε ειδική επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια της δράσης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που τελέσθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στο Θέατρο Παλλάς με την παρουσία και του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Το βραβείο απένειμε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, ο πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Κατά την επετειακή εκδήλωση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας βράβευσε εθελοντές, φορείς και άτομα που με τη δράση τους και την υποστήριξή τους διακρίθηκαν για την προσφορά τους στον αντικαρκινικό αγώνα, ενώ η απονομή κάθε βραβείου και επαίνου «αποτελεί  αναγνώριση των κόπων όλων εκείνων που αγωνίστηκαν, αλλά υπέκυψαν στη μάχη με την ασθένεια», όπως ανακοίνωσε η ΕΑΕ.

«Η ΚΕΔΕ έχει έμπρακτα αποδείξει τη συστράτευσή της στις δράσεις μας και ειδικά στα προγράμματα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού με τις κινητές μονάδες μαστογράφου» αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Με πρόγραμμα που εκπονείται φέτος για δεύτερη συνεχή χρόνια, με τη χορηγική και οργανωτική υποστήριξη της ΚΕΔΕ, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει ολοκληρώσει ήδη τις 1.000 πρώτες δωρεάν μαστογραφίες, και αναμένεται να επισκεφθεί συνολικά 50 Δήμους της χώρας για τον προληπτικό έλεγχο και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού ανασφάλιστων γυναικών ηλικίας 40-70 ετών σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η ομάδα της Αντικαρκινικής και ο κινητός μαστογράφος μετέβησαν από τα τέλη Απριλίου στον Πόρο, τον Γαλατά και την Επίδαυρο, στη συνέχεια σε έξι σταθμούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και μετά στην Τήλο , ενώ έπειτα από τη Λέρο, όπου βρίσκονται αυτές τις ημέρες, θα συνεχίσουν στην Αμοργό.

Παράλληλα με τον δωρεάν ψηφιακό μαστογραφικό έλεγχο, η ομάδα της Αντικαρκινικής Εταιρείας ενημερώνει τις εξεταζόμενες γυναίκες και με διανομή ενημερωτικού υλικού για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, και τους βλαπτικούς και ευεργετικούς παράγοντες του τρόπου ζωής που σχετίζονται με την ασθένεια: το κάπνισμα, τη σωστή διατροφή και τη σωματική άσκηση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up