Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου σε εκδήλωση του ΠΕΣΥΔΑΠ για το ανθρωπογενές περιβάλλον
Αυτοδιοίκηση

Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου σε εκδήλωση του ΠΕΣΥΔΑΠ για το ανθρωπογενές περιβάλλον

Στην κατάμεστη από εκπροσώπους φορέων και πολίτες αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού έλαβε χώρα τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 η δεύτερη συνεχόμενη εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και τους Δήμους – μέλη του στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση, που επικεντρώθηκε στην ανάλυση ζητημάτων του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, έλαβε χαρακτήρα ανοικτής συζήτησης, καθώς οι εισηγήσεις πυροδότησαν πλούσιο και έντονο διάλογο.

Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΕΣΥΔΑΠ, Δημήτρης Τσατσαμπάς. Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη διεύρυνσης των δράσεων που αναπτύσσει η Αυτοδιοίκηση και συνδένται με το ανθρωπογενές περιβάλλον.

Τον κύκλο των εισηγήσεων άνοιξε ο γενικός γραμματέας του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γιώργος Κατσαντώνης, ο οποίος παρουσίασε απολογιστικά στοιχεία από την εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς μέσα από την λειτουργία του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς (ΔΙΚΕΠΑΖ).

Ακολούθησε εισήγηση του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, εστιασμένη στη νέα πρωτοβουλία του Συνδέσμου, που αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ). Αφού ανέλυσε το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη για προώθηση λύσεων από την Αυτοδιοίκηση και αναφέρθηκε διεξοδικά στον προγραμματισμό του Συνδέσμου στο πλαίσιο αυτό.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εισήγηση από τον ειδικό σύμβουλο του πρόεδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ και υποψήφιο διδάκτορα Δημήτρη Μπανούση, ο οποίος παρουσιάσε τα αποτελέσματα έρευνας για τις τιμές του περιβαλλοντικού θορύβου στον Δήμο Κορυδαλλού, που υλοποίησε η επιστημονική ομάδα του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Στην εκδηλωση παρευρεθηκαν και μίλησαν η βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, οι καθηγητές Πανεπιστημιου Γεράσιμος Αράπης και Χάρης Τσιλιώτης.

Παρόντες ήταν, επίσης, εκπρόσωποι φορέων, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί συμβουλοι Δήμων – μελών του ΠΕΣΥΔΑΠ (Κ. Βορέας, Α. Λεωτσάκος, Σ. Σαβίδης, Κ. Γεωργόπουλος, Γ. Περράκης, Γ. Μαυροειδάκος, Σπ. Αγιώτατος, Γ. Βιδάλης, Γ. Πάχος, Μ. Ευθυμιαδης, Ν. Χουρσαλάς, Π. Γερακάρης, Γ. Γκόγκος, Μαρία Γιαννακάκη κ.ά.). Παρών ηταν και ο Τάσος Μύτογλου εκπροσωπος του Τομέα Ανάππυξης της Ν.Δ. Χαιρετισμό έστειλε ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συμβολική κλήρωση ποδηλάτων, που δόθηκαν σε πέντε τυχερούς παρευρισκόμενους, στο πλαίσιο της διάδοσης πρακτικών που συνδέονται με τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet