O ΣΠΑΠ ολοκλήρωσε καθαρισμούς περιαστικών περιοχών στους  Δήμους Παλλήνης και Γαλατσίου
Αυτοδιοίκηση

O ΣΠΑΠ ολοκλήρωσε καθαρισμούς περιαστικών περιοχών στους  Δήμους Παλλήνης και Γαλατσίου

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), ολοκλήρωσε τη συνδρομή του προς τους Δήμους Παλλήνης και Γαλατσίου με καθαρισμούς και αποψιλώσεις ξερών χόρτων σε περιαστικές και κατοικημένες περιοχές, καθώς και σε αλσύλλια και άλλους ανοικτούς χώρους πρασίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος συνδρομής προς τους Δήμους – μέλη του.

Συγκεκριμένα, μία πρώτη ομάδα εργαζομένων του ΣΠΑΠ συνέδραμε τον Δήμο Παλλήνης στον καθαρισμό και την αποψίλωση περιαστικών περιοχών, και αλσυλλίων στη Δημοτική Κοινότητα του Γέρακα και μία δεύτερη ομάδα εργάστηκε προκειμένου να συνδράμει τον Δήμο Γαλατσίου σε περιοχές που υποδείχθηκαν από τον Δήμο σε κεντρικά σημεία της πόλης, αλλά κυρίως στο άλσος Βεΐκου, συμβάλλοντας έτσι στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για την αντιπυρική προστασία.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Το πρόγραμμα καθαρισμών που έχουμε εκπονήσει και υλοποιούμε εδώ και μερικές εβδομάδες συνεχίστηκε και αυτήν την εβδομάδα, με καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις περιοχών που μας υποδεικνύουν οι Δήμοι – μέλη μας.  Ολοκληρώσαμε τους καθαρισμούς στους Δήμους Παλλήνης και Γαλατσίου, με δράσεις προγραμματισμένες στη λογική της συνεχούς παροχής βοήθειας στους Δήμους – μέλη του Συνδέσμου.

»Οι δράσεις αυτές έχουν ιδιαίτερα προληπτική σημασία ενόψει του καλοκαιριού που έχει ξεκινήσει, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης κάποιου δυσάρεστου συμβάντος πυρκαγιάς κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Παράλληλα, όμως, βελτιώνουν και ομορφαίνουν το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Το να στηρίζουμε τις δράσεις και πρωτοβουλίες των Δήμων – μελών του Συνδέσμου μας είναι δεδομένο. Κάθε παροχή βοήθειας σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό και οχήματα τούς παρέχεται από τον ΣΠΑΠ, όταν τη χρειάζονται.

»Είναι αυτονόητο ότι ως ΣΠΑΠ θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε με κάθε τρόπο ανάλογες δράσεις στους Δήμους – μέλη μας, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του περιβάλλοντος των Δήμων του Πεντελικού και της Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet