Στο κυνήγι του Μπαρμπαρούση και η Αντιτρομοκρατική
Πολιτική

Στο κυνήγι του Μπαρμπαρούση και η Αντιτρομοκρατική

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Ο Μπαρμπαρούσης, όταν έγινε γνωστό ότι σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας, πήρε το βουλευτικό του αυτοκίνητο μάρκας Volvo και ξεκίνησε με προορισμό την Αιτωλοακαρνανία, θέλοντας να εκμεταλλευτεί ότι γνωρίζει καλά μέρη που μπορεί να κρυφτεί και να διαφύγει της σύλληψης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα, δεν σταμάτησε σε σήμα μπλόκου της Τροχαίας στα διόδια Μεσολογγίου και στη συνέχεια, με ελάχιστη ταχύτητα τα 180 χιλιόμετρα την ώρα, κατάφερε, οδηγώντας επικίνδυνα με καταρρακτώδη βροχή, να ξεφύγει. Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. τον καταδίωξαν, με τους αστυνομικούς να τηρούν τα προβλεπόμενα και να μην ρισκάρουν την πρόκληση σοβαρού ατυχήματος για να τον συλλάβουν, με αποτέλεσμα ο Μπαρμπαρούσης να διαφεύγει μέχρι αυτή τη στιγμή της σύλληψης.

Από την πρώτη στιγμή ενημέρωση για τις έρευνες έχει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος ζήτησε να καταθέσουν όλοι οι αστυνομικοί με λεπτομέρειες για τις ενέργειες του καταζητούμενου βουλευτή, ώστε να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες και γι’ αυτό το αδίκημα.

Πλέον, με τη συμμετοχή του κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η αναζήτηση συνεχίζεται και έχουν στηθεί μπλόκα σε κάθε πιθανό πέρασμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ή το βουλευτικό αυτοκίνητο.

Δίωξη για εσχάτη προδοσία και δικογραφία για την καταδίωξη στον Μπαρμπαρούση

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για την καταδίωξη στην εθνική οδό, τη στιγμή που παραμένει καταζητούμενος για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ξέφυγε από τα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. στην Αιτωλοακαρνανία. Οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον βουλευτή προκειμένου να τον συλλάβουν μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για εσχάτη προδοσία.

Μέχρι το πρωί ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, κυρίως στην περιοχή του Ξηρομέρου, αλλά ο Μπαρμπαρούσης δεν είχε εντοπιστεί.

Προτροπή σε πραξικόπημα

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας,  προέτρεψε σε στρατιωτικό πραξικόπημα λέγοντας:

«Καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet