Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Σκάνδαλο διαφθοράς για το στάδιο της Ρόμα στην Ιταλία

0
155 Προβολές

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ιταλία σχετικά με την κατασκευή του σταδίου της Ρόμα, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται τόσο η δήμαρχος της Ρώμης, Βιτζίνια Ράτζι, όσο και οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, οι οποίοι ωστόσο υπογραμμίζουν ότι δεν φέρουν ευθύνες στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Συνολικά έχουν συλληφθεί επτά άτομα, δύο βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και άλλα 20 έχουν εμπλακεί στην έρευνα της ιταλικής δικαιοσύνης και των καραμπινιέρων.

Η εισαγγελία της ιταλικής πρωτεύουσας ουσιαστικά θεωρεί ότι η εταιρία Eurnova, η οποία ανέλαβε τα έργα για την κατασκευή του νέου σταδίου στην περιοχή Τορ Ντι Βάλε της ιταλικής πρωτεύουσας, έπειθε τους συνομιλητές της, χρηματίζοντάς τους.

«Ο Δήμος είναι θύμα και έχει ζημιωθεί από αυτό σκάνδαλο. Με χτυπούν μόνον και μόνον επειδή είμαι γυναίκα», δήλωσε η δήμαρχος της Ρώμης, η οποία ανήκει στα Πέντε Αστέρια.

Στην υπόθεση, στο μεταξύ, ενεπλάκη ο Λούκα Λαντσαλόνε, ο επικεφαλής της δημοτικής εταιρείας νερού και ενέργειας Acea, ο οποίος παραιτήθηκε. Σύμφωνα με τον Τύπο, μάλιστα, πρόκειται να λάβει δικαστική κλήση σε απολογία και ο πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζοβάνι Μαλαγκό, ο οποίος ζήτησε ήδη να συναντήσει τους εισαγγελείς.

Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Λούκα Παρνάζι, ιδιοκτήτης της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο, φέρεται να έχει στηρίξει οικονομικά το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

«Πρόκειται για μια μεγάλη παρεξήγηση», δήλωσε χθες βράδυ ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, εξηγώντας ότι το κίνημά του δεν έχει πράξει τίποτα το μεμπτό. Είναι όμως σαφές ότι οι «πεντάστεροι» βρίσκονται σε δύσκολη θέση, από τη στιγμή που τα κύρια συνθήματά τους ήταν εξαρχής «εντιμότητα» και «διαφάνεια» και δεν αντελήφθησαν τι συνέβαινε, έστω και αν κυβερνούν στον Δήμο της Αιώνιας Πόλης.

Παράλληλα, και ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, φέρεται να είχε σειρά επαφών με τον Παρνάζι. Ο υφυπουργός παρά την προεδρία, Τζανκάρλο Τζορτζέτι, τον συνάντησε σε δείπνο, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου. «Ήταν μόνον μια σύντομη συνάντηση με ένα ποτήρι κρασί και λίγο σαλάμι. Δεν αναφερθήκαμε σε κάτι που μπορεί να αφορά στην κυβέρνηση και τη δράση της», λέει τώρα ο Τζορτζέττι.

Πηγή: reader.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up