«Επτά επί Τσέχωφ» στο Θέατρο «Διθύραμβος»
Πολιτισμός

«Επτά επί Τσέχωφ» στο Θέατρο «Διθύραμβος»

Το θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου «Διθύραμβος», με τους Ανοικτίρμονες plus -την εμπλουτισμένη με νέα μέλη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα- θα παρουσιάσει για ένα τριήμερο, επτά μονόπρακτες κωμωδίες του μεγάλου Ρώσου δραματουργού Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχωφ, με τον τίτλο «Επτά επί Τσέχωφ».

Με αυτή τη σειρά παραστάσεων, που θα ανέβουν την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στις 21:15 ολοκληρώνονται για τη φετινή σεζόν οι εκδηλώσεις του θεάτρου «Διθύραμβος» (Λητούς 6, πλατεία Αγίας Λαύρας, Μαρούσι).

«Επτά επί Τσέχωφ» στο Θέατρο «Διθύραμβος»
Λίγα λόγια για την παράσταση

Επτά μονόπρακτες κωμωδίες, που φαινομενικά δεν τις συνδέει παρά μόνο το κωμικό στοιχείο. Στην πραγματικότητα όμως τις συνδέει η ανθρώπινη φύση και τα τερτίπια της, που κάνουν τον άνθρωπο να χάνει τον έλεγχο και να φεύγει από τα όρια του. Δεν το θέλει, αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Το ταπεινό και το γελοίο, το ασήμαντο και το ευτελές, το υποκειμενικό και το αντικειμενικό, η χαρά και η λύπη, το καλό και το κακό ανακατεύονται διαβολικά.

Τα καθημερινά μικρογεγονότα απλών ανθρώπων μπερδεύονται φριχτά, ο δυνατός και ο αδύνατος πέφτουν θύματα των ίδιων τους των σχέσεων και τα πάντα δυναμιτίζονται μέσα σε μια στιγμή.

Έτσι οι ήρωες του σπουδαίου δραματουργού, διαρκώς παλεύουν.

Με τα ελαττώματά τους, τις επιθυμίες τους, τις ανάγκες τους, τα όρια τους, τον ίδιο τους τον εαυτό. Στο τέλος πάντα ηττώνται.

Γιατί το θυμικό νικάει τη λογική και η φύση τον άνθρωπο.

Κι αυτές οι ήττες κάνουν τους ήρωες μεγαλειώδεις, βαθιά ανθρώπινους και για αυτό αξιαγάπητους.

Ο ασήμαντος, καθημερινός ήρωας της Ρωσίας του 19ου αιώνακαι ομικρόκοσμος του, ήταν, είναι και θα είναι, ένας από μας, που ζούμε: «σ΄ αυτόν τον κόσμο τον μικρό τον μέγα».

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Έφη Νιχωρίτη

Σκηνικά – κοστούμια: Ανοικτίρμονες plus

Μουσική επιμέλεια: Σάββας Πετρίδης, Έφη Νιχωρίτη

Παίζουν αλφαβητικά: Αναστασία Βούλγαρη, Μαρία Διζέλου, Αντριάνα Δρίτσουλα, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Πάνος Μακρής, Λίλη Μαραγκάκη, Σωτήρης Μπαλάς, Σάββας Πετρίδης, Νατάσα Σκουφή.

 

Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 6106897, 6977 357799

Προτεινόμενη τιμή ενίσχυσης: 5 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet