Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Βορέειο Βιβλιοθήκη
Κοινωνία

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Βορέειο Βιβλιοθήκη

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με τίτλο «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο».

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για μια ακόμη χρονιά σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, 148 Βιβλιοθήκες (δημόσιες, δημοτικές και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων) σε όλη την Ελλάδα ενώνονται με τον συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης, για να προσφέρουν σε παιδιά 4 έως 14 ετών πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια.

Στα εργαστήρια αυτά οι βιβλιοθήκες θα μεταμορφωθούν σε εργοστάσια δεδομένων. Οι αριθμοί και τα δεδομένα θα γίνουν αντικείμενο καταγραφών και μετρήσεων από τα παιδιά – ερευνητές, τα οποία καλούνται να παρατηρήσουν στοιχεία της καθημερινότητάς τους, δηλαδή δεδομένα  που αφορούν τις προσωπικές τους συνήθειες, αλλά και πληροφορίες που είναι κρυμμένες στη φύση, στο χώμα, στο νερό, στον κόσμο των μελισσών.

Μέσα στις Βιβλιοθήκες που αποτελούν τον ιδανικό χώρο για έρευνα και παρατήρηση, τα παιδιά θα μετρήσουν και θα καταγράψουν δεδομένα από τον κόσμο του παρελθόντος, όσο και από τον σύγχρονο, ενώ θα μάθουν να προστατεύουν και τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους μέσα στο Διαδίκτυο.

Κύριος σκοπός των δράσεων είναι η προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας, καθώς και η προσέλκυση νέου αναγνωστικού κοινού  μέσα από έξυπνες και δημιουργικές δράσεις.

Μέσα από την εκστρατεία αυτή, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικοποίησης, θα ανακαλύψουν τη μαγεία των μικρών πραγμάτων που τους περιβάλλουν και τον τρόπο με τον οποίο οι αριθμοί και τα δεδομένα μετατρέπονται σε αφήγηση, εικόνα και εν τέλει ερμηνεία.

Αιτήσεις συμμετοχής: Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου (Στ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου).
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 6147181.

Το αναλυτικό πρόγραμμα τον δράσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr και μοιράζονται τις ερευνητικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag#KE2018.gr

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τα παιδιά τους σε συγκεκριμένες δράσεις του καλοκαιρινού προγράμματος πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet